Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1610481" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Jabłkowe róże z ciasta francuskiego</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95055[/ATTACH]</p><p></p><p>1 opakowanie ciasta francuskiego</p><p>2-3 jabłka</p><p>2 opakowania cukru waniliowego</p><p>2 łyżki cukru</p><p>cukier puder</p><p>Forma na muffiny</p><p></p><p>1. Formę na muffiny obficie wysmarowujemy masłem</p><p>2. Jabłka przekrawamy na połowę i wykrawamy gniazda nasienne. Każdą połówkę kroimy w cienkie paseczki (2-3mm)</p><p>3. Jabłka układamy na talerzu i wkładamy do mikrofali - w zależności od jabłek 1,5 do 2 minut. (plasterki powinny być elastyczne) Wszystko chłodzimy.</p><p>4. Arkusz ciasta francuskiego kroimy na 6 pasków (wzdłuż krótszej krawędzi). Na każdy arkusz kładziemy u góry plasterki jabłek, a samo ciasto posypujemy cukrem waniliowym i normalnym cukrem. Składamy i skręcamy.</p><p>[ATTACH=full]95056[/ATTACH] [ATTACH=full]95057[/ATTACH]</p><p>5. Wkładamy do mufflinowych foremek i pieczemy w temp 200 stopni przez 35 minut a następnie jeszcze w temp 180 przez 10 minut. Wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem.</p><p></p><p>PS 1 Inną wersją zmiękczenia jabłek jest zalanie je wrzącą wodą i odczekanie, aż będą elastyczne.</p><p>PS 2 Zamiast cukru, ciasto można posmarować marmoladami lub posypać cynamonem.</p><p>PS 3 A tak po prawdzie ciasto francuskie jednej firmy nie jest równe ciastu francuskiemu drugiej firmy więc czas pieczenia może być różny. Jabłka tak samo są różne. Jedne wydzielają więcej soku, a drugie nie, więc trzeba patrzeć co się dzieje w piekarniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1610481, member: 140"] [SIZE=14][B]Jabłkowe róże z ciasta francuskiego[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95055[/ATTACH] 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 jabłka 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki cukru cukier puder Forma na muffiny 1. Formę na muffiny obficie wysmarowujemy masłem 2. Jabłka przekrawamy na połowę i wykrawamy gniazda nasienne. Każdą połówkę kroimy w cienkie paseczki (2-3mm) 3. Jabłka układamy na talerzu i wkładamy do mikrofali - w zależności od jabłek 1,5 do 2 minut. (plasterki powinny być elastyczne) Wszystko chłodzimy. 4. Arkusz ciasta francuskiego kroimy na 6 pasków (wzdłuż krótszej krawędzi). Na każdy arkusz kładziemy u góry plasterki jabłek, a samo ciasto posypujemy cukrem waniliowym i normalnym cukrem. Składamy i skręcamy. [ATTACH=full]95056[/ATTACH] [ATTACH=full]95057[/ATTACH] 5. Wkładamy do mufflinowych foremek i pieczemy w temp 200 stopni przez 35 minut a następnie jeszcze w temp 180 przez 10 minut. Wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem. PS 1 Inną wersją zmiękczenia jabłek jest zalanie je wrzącą wodą i odczekanie, aż będą elastyczne. PS 2 Zamiast cukru, ciasto można posmarować marmoladami lub posypać cynamonem. PS 3 A tak po prawdzie ciasto francuskie jednej firmy nie jest równe ciastu francuskiemu drugiej firmy więc czas pieczenia może być różny. Jabłka tak samo są różne. Jedne wydzielają więcej soku, a drugie nie, więc trzeba patrzeć co się dzieje w piekarniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego
Top
Bottom