Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jagniece kotlety Stanleya Tucci
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1603503" data-attributes="member: 1142"><p>Jako, ze ma byc prosto i szybko...</p><p></p><p><strong>12 kotletow jagniecych z kostka</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>3 zabki czosnku, bardzo drobno posiekane</strong></p><p><strong>1 lyzka lisci tymianku</strong></p><p><strong>1 lyzka lisci/igiel rozmarynu</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p><strong>szczypta soli</strong></p><p><strong>60ml oliwa z oliwek e.v.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>dodatkowo</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>oliwa/olej </strong></p><p><strong>biale wino (120-240ml)</strong></p><p></p><p>Z pierwszych szesciu skladnikow przygotowalam marynate. W naczyniu ulozylam kotlety i polalam je marynata. Przykrylam i odstawilam w chlodne miejsce, marynowaly sie przez noc.</p><p></p><p>Na patelni rozgrzalam tluszcz i podsmazylam kotlety az zbrazowialy z obu stron. Wyjelam i odstawilam pod przykryciem, trzymalam w cieple. Na patelnie, po smazeniu kotletow, wylozulam czosnek i ziola z marynaty i podsmazylam az czosnek delikatnie zezlocil sie. Nastepnie deglasowalam bialym winem, dodajac rowniez soki z kotletow. Gotowalam na delikatnym ogniu az powstal sos.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1603503, member: 1142"] Jako, ze ma byc prosto i szybko... [B]12 kotletow jagniecych z kostka 3 zabki czosnku, bardzo drobno posiekane 1 lyzka lisci tymianku 1 lyzka lisci/igiel rozmarynu pieprz szczypta soli 60ml oliwa z oliwek e.v. dodatkowo oliwa/olej biale wino (120-240ml)[/B] Z pierwszych szesciu skladnikow przygotowalam marynate. W naczyniu ulozylam kotlety i polalam je marynata. Przykrylam i odstawilam w chlodne miejsce, marynowaly sie przez noc. Na patelni rozgrzalam tluszcz i podsmazylam kotlety az zbrazowialy z obu stron. Wyjelam i odstawilam pod przykryciem, trzymalam w cieple. Na patelnie, po smazeniu kotletow, wylozulam czosnek i ziola z marynaty i podsmazylam az czosnek delikatnie zezlocil sie. Nastepnie deglasowalam bialym winem, dodajac rowniez soki z kotletow. Gotowalam na delikatnym ogniu az powstal sos. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jagniece kotlety Stanleya Tucci
Top
Bottom