Jest to super szybki deser ktore daje ucucie jakby sie weselny tort jadlo
.
Wiem ze to nie po cincinowemu ale proponuje kupic gotowy biszkoptowy spod poniewaz tym wypadku nie bedzie sie czuc roznicy w smaku.
Do nasaczenia biszkoptu - ja uzywam wodki z woda zmieszana
Lemon Curd- proponuje z przepisu bajaderki
jagody badz borowki amerykanskie
4 banany
1/4 szklanki cukru
smietanka slodka ( do ubicia na bita smietane)
Przezroczysta miska lub specjalne trifle naczynie.
jagody lekko rozgniatam widelcem, dodaje cukier i pozostawiam na okolo pol godziny zeby soki sie polaczyly.
Banany kroje na plasterki
Gotowy biszkopt przekrajam na 2-3 czesci, kazda czesc korje w paski. Paski biszkoptu ukladam na dnie naczynia, nasaczam a nastepnie nakladam 1/3 lemon curd. Na lemon curd wykladam polowe jagod i banany. Powtarzam czesci zaczynajac od biszkoptu, lemon curd, jagody i banany zakanczajac biszkoptowymi paskami i lemon curd na wierzchu. Wkladam naczynie do lodowki na kilka godzin. Przed podaniem ubijam smietanke na sztywno i wykladam na wierzch ostaniej warstwy. Do przystrojenia mozna uzyc jagod.
Trifle zazwyczaj wykladam szerokim nozem lub szeroka lopatka do kotletow.
Przepis i zdjecie pochodza z dianasdesserts

Wiem ze to nie po cincinowemu ale proponuje kupic gotowy biszkoptowy spod poniewaz tym wypadku nie bedzie sie czuc roznicy w smaku.
Do nasaczenia biszkoptu - ja uzywam wodki z woda zmieszana
Lemon Curd- proponuje z przepisu bajaderki
jagody badz borowki amerykanskie
4 banany
1/4 szklanki cukru
smietanka slodka ( do ubicia na bita smietane)
Przezroczysta miska lub specjalne trifle naczynie.
jagody lekko rozgniatam widelcem, dodaje cukier i pozostawiam na okolo pol godziny zeby soki sie polaczyly.
Banany kroje na plasterki
Gotowy biszkopt przekrajam na 2-3 czesci, kazda czesc korje w paski. Paski biszkoptu ukladam na dnie naczynia, nasaczam a nastepnie nakladam 1/3 lemon curd. Na lemon curd wykladam polowe jagod i banany. Powtarzam czesci zaczynajac od biszkoptu, lemon curd, jagody i banany zakanczajac biszkoptowymi paskami i lemon curd na wierzchu. Wkladam naczynie do lodowki na kilka godzin. Przed podaniem ubijam smietanke na sztywno i wykladam na wierzch ostaniej warstwy. Do przystrojenia mozna uzyc jagod.
Trifle zazwyczaj wykladam szerokim nozem lub szeroka lopatka do kotletow.
Przepis i zdjecie pochodza z dianasdesserts