Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jagodowy sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="eva-ice" data-source="post: 1275090" data-attributes="member: 23454"><p>Jagodowy sernik</p><p></p><p></p><p>Składniki na spód:</p><p>250g ciastek digestive</p><p>100g masła</p><p></p><p>Składniki na masę:</p><p>&#189; kg sera do sernika</p><p>1 szklanka cukru</p><p>3 łyżki mąki pszennej</p><p>3 jajka</p><p>&#189; szklanki śmietany 30%</p><p>cukier waniliowy</p><p></p><p>garśc jagód</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p>Ciastka rozdrobnic blenderem na miałko. Masło roztopic i połączyc z ciastkami. Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyc papierem do pieczenia, a boki wysmarowac masłem. Masę ułożyc równo w formie. Zostawic w lodówce na pół godziny.</p><p>W tym czasie w misce zmiksowac na małych obrotach razem ser, cukier i mąkę do uzyskania jednolitej masy. Dodawac po jednym jajku. Na koniec wlac śmietanę i wsypac cukier waniliowy.</p><p>Gotową masę wylac na przygotowany spód. Posypac jagodami. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec 15 minut. Zmniejszyc temp. 120°C i piec 1&#189;h.</p><p>[ATTACH=full]72300[/ATTACH]</p><p></p><p>Sernik jest bardzo kremowy, a jagody podkręcają jego smak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eva-ice, post: 1275090, member: 23454"] Jagodowy sernik Składniki na spód: 250g ciastek digestive 100g masła Składniki na masę: ½ kg sera do sernika 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka ½ szklanki śmietany 30% cukier waniliowy garśc jagód Przygotowanie: Ciastka rozdrobnic blenderem na miałko. Masło roztopic i połączyc z ciastkami. Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyc papierem do pieczenia, a boki wysmarowac masłem. Masę ułożyc równo w formie. Zostawic w lodówce na pół godziny. W tym czasie w misce zmiksowac na małych obrotach razem ser, cukier i mąkę do uzyskania jednolitej masy. Dodawac po jednym jajku. Na koniec wlac śmietanę i wsypac cukier waniliowy. Gotową masę wylac na przygotowany spód. Posypac jagodami. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec 15 minut. Zmniejszyc temp. 120°C i piec 1½h. [ATTACH=full]72300[/ATTACH] Sernik jest bardzo kremowy, a jagody podkręcają jego smak. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jagodowy sernik
Top
Bottom