Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Jaja sadzone na śmietanie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 853397" data-attributes="member: 10341"><p>Zrobiłam je dzisiaj na śniadanie z okazji Tygodnia Kuchni Staropolskiej. Przepis pochodzi z Uniwersalnej Książki Kucharskiej M. Monatowej. Przepis przytoczę z oryginału i podam moje niewielkie poprawki. </p><p>Zasmażyć pół łyżki masła z ćwierć łyżką mąki na biało, rozprowadzić kwaśną śmietaną, dodać pół łyżeczki Maggi i trochę soli i wpuszczać ostrożnie po dwa całe jaja licząc na osobę. Gdy białka się zetną, obwinąć rondelek w białą serwetę i podać do stołu. </p><p>Ja oczywiście wzięłam mniej masła (łyżeczkę) na koniec łyżki mąki i rozprowadziłam 3 łyżkami śmietany. Wbiłam dwa jajka, a kiedy białka się ścięły, zamiast Maggi, którego nie lubię, posypałam gorące jajka łyżką parmezanu, łącząc w ten sposób dwa przepisy. Ze świeżą bułeczką smakowały wyśmienicie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 853397, member: 10341"] Zrobiłam je dzisiaj na śniadanie z okazji Tygodnia Kuchni Staropolskiej. Przepis pochodzi z Uniwersalnej Książki Kucharskiej M. Monatowej. Przepis przytoczę z oryginału i podam moje niewielkie poprawki. Zasmażyć pół łyżki masła z ćwierć łyżką mąki na biało, rozprowadzić kwaśną śmietaną, dodać pół łyżeczki Maggi i trochę soli i wpuszczać ostrożnie po dwa całe jaja licząc na osobę. Gdy białka się zetną, obwinąć rondelek w białą serwetę i podać do stołu. Ja oczywiście wzięłam mniej masła (łyżeczkę) na koniec łyżki mąki i rozprowadziłam 3 łyżkami śmietany. Wbiłam dwa jajka, a kiedy białka się ścięły, zamiast Maggi, którego nie lubię, posypałam gorące jajka łyżką parmezanu, łącząc w ten sposób dwa przepisy. Ze świeżą bułeczką smakowały wyśmienicie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Jaja sadzone na śmietanie*
Top
Bottom