- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Jajecznica z grzankami w chrupiących kokilkach
kajzerki
po 1 jajku na każdą kajzerkę
pieczarka - 1 na 2 kajzerki
ser żółty
1. Wierzch bułeczek odciąć w od góry, zostawiając dolne 3/4 bułeczki nienaruszone. Delikatnie wyjąć środek, aż do dna, pozostawiając tylko skórkę. Dno posmarować leciutko masłem , zetrzeć trochę sera żółtego i pieczarki. Zapiec do zrumienienia.
2. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojony w kostkę środek wyjęty z kajzerki, zrumienić na grzanki. Wlać jajka i usmażyć jajecznicę.
3. Podpieczone kajzerki wypełnic jajecznicą, podawac gorące.
Smacznego!


kajzerki
po 1 jajku na każdą kajzerkę
pieczarka - 1 na 2 kajzerki
ser żółty
1. Wierzch bułeczek odciąć w od góry, zostawiając dolne 3/4 bułeczki nienaruszone. Delikatnie wyjąć środek, aż do dna, pozostawiając tylko skórkę. Dno posmarować leciutko masłem , zetrzeć trochę sera żółtego i pieczarki. Zapiec do zrumienienia.

2. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojony w kostkę środek wyjęty z kajzerki, zrumienić na grzanki. Wlać jajka i usmażyć jajecznicę.
3. Podpieczone kajzerki wypełnic jajecznicą, podawac gorące.
Smacznego!
