Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajecznica z pomidorkami cherry*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 835405" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis ten znalazłam w miesięczniku &quot;Kuchnia&quot; w rozdziale zatytułowanym &quot;Pani je w łóżku&quot;, bo któraż kobieta nie chciałaby być uhonorowana śniadaniem wprost do łóżka - napisał autor tego przepisu pan Paweł Kałuski. Ponieważ w moim wykonaniu to nierealne, postanowiłam sama siebie uhonorować tym daniem, niekoniecznie w łóżku. Proporcje podano dla 2 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>8 pomidorków cherry</p><p>2 łyżki masła</p><p>6 jajek</p><p>1 łyżka śmietanki 36%</p><p>sól, pieprz</p><p>szczypta przyprawy &quot;5 smaków&quot;</p><p></p><p>Pomidorki cherry przekrawamy na pół i podsmażamy je na 1 łyżce masła. Jajka wbijamy do miski, dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz przyprawę &quot;5 smaków&quot; i mieszamy widelcem. Jajek nie wolno ubijać, powinny być tylko rozbełtane. Tak przygotowane jajka wylewamy na pomidorki i odczekujemy chwilę, aż masa zacznie się ścinać.Wówczas delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Kiedy jajecznica będzie usmażona zgodnie z naszymi upodobaniami, tzn. mniej lub bardziej ścięta, odstawiamy patelnię z ognia i tuż przed podaniem, dodajemy drugą łyżkę masła. Doskonale smakuje z tostami lub świeżą, chrupiącą bułeczką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 835405, member: 10341"] Przepis ten znalazłam w miesięczniku "Kuchnia" w rozdziale zatytułowanym "Pani je w łóżku", bo któraż kobieta nie chciałaby być uhonorowana śniadaniem wprost do łóżka - napisał autor tego przepisu pan Paweł Kałuski. Ponieważ w moim wykonaniu to nierealne, postanowiłam sama siebie uhonorować tym daniem, niekoniecznie w łóżku. Proporcje podano dla 2 osób. [B]Składniki[/B] 8 pomidorków cherry 2 łyżki masła 6 jajek 1 łyżka śmietanki 36% sól, pieprz szczypta przyprawy "5 smaków" Pomidorki cherry przekrawamy na pół i podsmażamy je na 1 łyżce masła. Jajka wbijamy do miski, dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz przyprawę "5 smaków" i mieszamy widelcem. Jajek nie wolno ubijać, powinny być tylko rozbełtane. Tak przygotowane jajka wylewamy na pomidorki i odczekujemy chwilę, aż masa zacznie się ścinać.Wówczas delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Kiedy jajecznica będzie usmażona zgodnie z naszymi upodobaniami, tzn. mniej lub bardziej ścięta, odstawiamy patelnię z ognia i tuż przed podaniem, dodajemy drugą łyżkę masła. Doskonale smakuje z tostami lub świeżą, chrupiącą bułeczką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajecznica z pomidorkami cherry*
Top
Bottom