Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajecznica ze szpinakiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1527146" data-attributes="member: 10341"><p>Jajecznicę z reguły podajemy na śniadanie, ale w tej wiosennej i letniej wersji może z młodymi ziemniakami stanowić też danie obiadowe lub kolacyjne. Pomysł na jajka od zielononóżek jest o tyle oryginalny, co na co dzień nieosiągalny. W oryginalnym przepisie (czasopismo &#8222;Bistro&#8221; ) jako dodatek zalecana jest bagietka, co sugeruje danie kolacyjne i w takiej formie je jadłam. W każdym bądź razie w każdym z tych wydań, godne jest polecenia. Z podanych ingrediencji jajecznicy wystarczy dla 4 osób.</p><p></p><p> <strong>Składniki</strong></p><p></p><p> - cebula</p><p></p><p> - ząbek czosnku</p><p></p><p> - 2 łyżki masła</p><p></p><p> - 30 dkg świeżego szpinaku</p><p></p><p> - sól, pieprz</p><p></p><p> - gałka muszkatołowa</p><p></p><p> - odrobina soku z cytryny </p><p></p><p> - 8 jajek</p><p></p><p> - 2 łyżki szczypiorku</p><p></p><p> <span style="font-size: 26px">Cebulę i czosnek obieramy, siekamy, rumienimy na maśle, dodajemy umyty, osączony szpinak. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy parę kropel soku z cytryny. Jajka roztrzepujemy z solą i wodą (najwyżej 2 – 3 łyżki) Wlewamy do szpinaku, mieszamy. Podajemy jajecznicę posypaną szczypiorkiem, z ćwiartkami pomidora, z solą i pieprzem, polanego łyżką octu balsamicznego wymieszanego z łyżką płynnego miodu Do tego świeża bułka. Smacznego</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1527146, member: 10341"] Jajecznicę z reguły podajemy na śniadanie, ale w tej wiosennej i letniej wersji może z młodymi ziemniakami stanowić też danie obiadowe lub kolacyjne. Pomysł na jajka od zielononóżek jest o tyle oryginalny, co na co dzień nieosiągalny. W oryginalnym przepisie (czasopismo „Bistro” ) jako dodatek zalecana jest bagietka, co sugeruje danie kolacyjne i w takiej formie je jadłam. W każdym bądź razie w każdym z tych wydań, godne jest polecenia. Z podanych ingrediencji jajecznicy wystarczy dla 4 osób. [B]Składniki[/B] - cebula - ząbek czosnku - 2 łyżki masła - 30 dkg świeżego szpinaku - sól, pieprz - gałka muszkatołowa - odrobina soku z cytryny - 8 jajek - 2 łyżki szczypiorku [SIZE=10]Cebulę i czosnek obieramy, siekamy, rumienimy na maśle, dodajemy umyty, osączony szpinak. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy parę kropel soku z cytryny. Jajka roztrzepujemy z solą i wodą (najwyżej 2 – 3 łyżki) Wlewamy do szpinaku, mieszamy. Podajemy jajecznicę posypaną szczypiorkiem, z ćwiartkami pomidora, z solą i pieprzem, polanego łyżką octu balsamicznego wymieszanego z łyżką płynnego miodu Do tego świeża bułka. Smacznego[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajecznica ze szpinakiem*
Top
Bottom