Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka faszerowane, nadziewane itp.*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1506162" data-attributes="member: 10341"><p>Ponieważ powoli zbliżają się święta Wielkanocne, to i ja powoli testuję różne świąteczne dania.Dzisiaj przypadła kolej na faszerowane jajka z miesięcznika &quot;Sól i Pieprz&quot; sprzed lat Podałam je jako przystawkę przed obiadem i cieszyły się dużym powodzeniem. Taka tradycja w nowym wydaniu. Proporcje obliczone dla 6 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>-6 jajek ugotowanych na twardo</p><p></p><p><em>-Pasta</em> (1) - 2 żóltka wymieszać z 1 łyżeczką drobno posiekanego szczypiorku, 1 łyżeczką musztardy, 2 łyżkami majonezu, solą i pieprzem</p><p>- Pasta (2) - żółtka wymieszać z 2 łyżkami naturalnego twarożku kanapkowego, solą, 1 łyżeczką marynowanego zielonego pieprzu</p><p> - Pasta (3) - pozostałe żółtka wymieszać 1 łyżką z soku z cytryny, 1 łyżeczką wasabi (chrzan japoński, dostałam dzisiaj w Simply), rozdrobnionym miąższem z 1/2 awokado, solą, pieprzem. Pasty wkładać po kolei do szprycy (też ją dostałam w Simply, mimo że w domu miałam inną). Pasty wyciskać ze szprycy na wydrążone białka. Układać na półmisku i udekorować natką pietruszki.</p><p>Doskonałe będą na wielkanocny stół.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1506162, member: 10341"] Ponieważ powoli zbliżają się święta Wielkanocne, to i ja powoli testuję różne świąteczne dania.Dzisiaj przypadła kolej na faszerowane jajka z miesięcznika "Sól i Pieprz" sprzed lat Podałam je jako przystawkę przed obiadem i cieszyły się dużym powodzeniem. Taka tradycja w nowym wydaniu. Proporcje obliczone dla 6 osób. [B]Składniki[/B] -6 jajek ugotowanych na twardo [I]-Pasta[/I] (1) - 2 żóltka wymieszać z 1 łyżeczką drobno posiekanego szczypiorku, 1 łyżeczką musztardy, 2 łyżkami majonezu, solą i pieprzem - Pasta (2) - żółtka wymieszać z 2 łyżkami naturalnego twarożku kanapkowego, solą, 1 łyżeczką marynowanego zielonego pieprzu - Pasta (3) - pozostałe żółtka wymieszać 1 łyżką z soku z cytryny, 1 łyżeczką wasabi (chrzan japoński, dostałam dzisiaj w Simply), rozdrobnionym miąższem z 1/2 awokado, solą, pieprzem. Pasty wkładać po kolei do szprycy (też ją dostałam w Simply, mimo że w domu miałam inną). Pasty wyciskać ze szprycy na wydrążone białka. Układać na półmisku i udekorować natką pietruszki. Doskonałe będą na wielkanocny stół. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka faszerowane, nadziewane itp.*
Top
Bottom