Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka faszerowane, nadziewane itp.*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 839910" data-attributes="member: 9400"><p><strong>z hummusem:</strong></p><p></p><p>6 jajek na twardo</p><p>1/3 szkl. hummusu</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>1/4 łyżeczki czarnego pieprzu - świeżo zmielony + do dekoracji</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>1 1/2 łyżeczki chrzanu</p><p></p><p><strong>z pekanami:</strong></p><p></p><p>6 jajek na twardo</p><p>1/4 szkl. majonezu</p><p>1 łyżeczka cebuli - starta</p><p>1 łyżeczka białego octu winnego</p><p>1/2 łyżeczki natki pietruszki - drobno posiekanej</p><p>1/2 łyżeczki musztardy w proszku</p><p>1/8 łyżeczki soli</p><p>1/3 szkl. orzechów pekan - posiekane</p><p></p><p><strong>Tex-Mex:</strong></p><p></p><p>6 jajek na twardo</p><p>1 łyżka zielonej cebulki - drobniutko posiekanej</p><p>1 łyżka kolendry - posiekanej</p><p>mała papryczka serrano lub jalape&#241;o - bez nasion, posiekana</p><p>1/4 szkl. majonezu</p><p>1 łyżeczka musztardy</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/4 szkl. cheddara - ok. 28 g, starty</p><p>chili w proszku - do posypania jajek</p><p></p><p><strong>ze szczypiorkiem i estragonem:</strong></p><p></p><p>6 jajek na twardo</p><p>1/4 szkl. majonezu</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>kilka kropel ostrego sosu</p><p>1 łyżka szczypiorku - posiekany</p><p>1 łyżeczka estragonu - posiekany</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>1/4 łyżeczki musztardy w proszku</p><p></p><p><strong>cytrynowe z natką:</strong></p><p></p><p>6 jajek na twardo</p><p>1/4 szkl. majonezu</p><p>1 łyżka natki pietruszki - posiekana</p><p>1/2 łyżki musztardy Dijon</p><p>1/4 łyżeczki skórki z cytryny - starta</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Jajka przekrajamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka i mieszamy z resztą składników. Doprawiamy do smaku i masę przekładamy do białek.</p><p></p><p><strong>Smacznego!</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 839910, member: 9400"] [B]z hummusem:[/B] 6 jajek na twardo 1/3 szkl. hummusu 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu - świeżo zmielony + do dekoracji 1/4 łyżeczki soli 1 1/2 łyżeczki chrzanu [B]z pekanami:[/B] 6 jajek na twardo 1/4 szkl. majonezu 1 łyżeczka cebuli - starta 1 łyżeczka białego octu winnego 1/2 łyżeczki natki pietruszki - drobno posiekanej 1/2 łyżeczki musztardy w proszku 1/8 łyżeczki soli 1/3 szkl. orzechów pekan - posiekane [B]Tex-Mex:[/B] 6 jajek na twardo 1 łyżka zielonej cebulki - drobniutko posiekanej 1 łyżka kolendry - posiekanej mała papryczka serrano lub jalapeño - bez nasion, posiekana 1/4 szkl. majonezu 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soli 1/4 szkl. cheddara - ok. 28 g, starty chili w proszku - do posypania jajek [B]ze szczypiorkiem i estragonem:[/B] 6 jajek na twardo 1/4 szkl. majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny kilka kropel ostrego sosu 1 łyżka szczypiorku - posiekany 1 łyżeczka estragonu - posiekany 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki musztardy w proszku [B]cytrynowe z natką:[/B] 6 jajek na twardo 1/4 szkl. majonezu 1 łyżka natki pietruszki - posiekana 1/2 łyżki musztardy Dijon 1/4 łyżeczki skórki z cytryny - starta szczypta soli Jajka przekrajamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka i mieszamy z resztą składników. Doprawiamy do smaku i masę przekładamy do białek. [B]Smacznego![/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka faszerowane, nadziewane itp.*
Top
Bottom