- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
Nadają się jako przekąska jak i część Wielkanocnego Śniadania.
Można je ozdobić, szczypiorkiem, natką pietruszki lub rzodkiewką.
4 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
1 mała cebulka
majonez
sól, pieprz
szczypiorek, natka pietruszki, sałata
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Jajka przekroić na połówki, z każdej połówki wyjąć żółtko do miseczki.
Cebulkę drobno posiekać dodać do żółtek, tuńczyka odcedzić i dodać do żółtek oraz majonez.
Doprawić solą i pieprzem.
Wszystkie składniki razem wymieszać na jednolitą masę.
Nadziewać połówki jajka masą.
Ułożyć na półmisku liście sałaty i na tym nafaszerowane połówki jajek.
Na ułożone jajka wyłożyć odrobinę majonezu. ( Można również posypać szczypiorkiem drobno posiekanym ).
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego...

4 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
1 mała cebulka
majonez
sól, pieprz
szczypiorek, natka pietruszki, sałata
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Jajka przekroić na połówki, z każdej połówki wyjąć żółtko do miseczki.
Cebulkę drobno posiekać dodać do żółtek, tuńczyka odcedzić i dodać do żółtek oraz majonez.
Doprawić solą i pieprzem.
Wszystkie składniki razem wymieszać na jednolitą masę.
Nadziewać połówki jajka masą.
Ułożyć na półmisku liście sałaty i na tym nafaszerowane połówki jajek.
Na ułożone jajka wyłożyć odrobinę majonezu. ( Można również posypać szczypiorkiem drobno posiekanym ).
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego...