- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
wg Mojego Gotowania
8 jajek ugotować na twardo
sos ( w zasadzie lepszy byłyby najzwyklejszy sos pomidorowy, bez mleka, bez mąki..):
2 łyżki masła stopić, wsypać 2 łyżki mąki, zrumienić\
wlać szklankę mleka i szklankę przecieru pomidorowego
doprawić
gotować 5 minut
2 ząbki czosnku posiekać
łyżkę śmietany odłożyć (z 200 ml), resztę wymieszać z czosnkiem i dodać do sosu
jajka obrać, żółtka wyjąc i utrzeć z łyżka śmietany i 100 g sera blue
doprawić sola (niekonicznie) i pieprzem
z pasty utoczyć kulki, obtoczyć w bułce tartej i włożyć do białek
sos wlać do żaroodpornego naczynia, ułożyć jajka, zapiekać 15 minut w 200 stopniach
8 jajek ugotować na twardo
sos ( w zasadzie lepszy byłyby najzwyklejszy sos pomidorowy, bez mleka, bez mąki..):
2 łyżki masła stopić, wsypać 2 łyżki mąki, zrumienić\
wlać szklankę mleka i szklankę przecieru pomidorowego
doprawić
gotować 5 minut
2 ząbki czosnku posiekać
łyżkę śmietany odłożyć (z 200 ml), resztę wymieszać z czosnkiem i dodać do sosu
jajka obrać, żółtka wyjąc i utrzeć z łyżka śmietany i 100 g sera blue
doprawić sola (niekonicznie) i pieprzem
z pasty utoczyć kulki, obtoczyć w bułce tartej i włożyć do białek
sos wlać do żaroodpornego naczynia, ułożyć jajka, zapiekać 15 minut w 200 stopniach

Ostatnią edycję dokonał moderator: