- Lis 7, 2008
- 14,687
- 2
- 0
Potrzebujemy:
6-8 jajec ugotowanych na twardo
pęczek szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
ogóreczek z octu
kawałek cebulki drobno posiekanej
sól, pieprz
Jajca obieramy ze skorupek, kroimy na połówki wzdłuż, wyciągamy żółtka.
Ogórka, szczypiorek i cebulkę dorbniutko siekamy. Trochę szczypiorku odkładamy do posypania.
Żółtka plus jedno białko rozcieramy widelcem z majonezem z całą resztą składników.
Wkładamy taką masę do woreczka, odcinamy róg i wyciskamy masę do miejsc po żółtkach
Układamy na półmisku, posypujemy szczypiorkiem.
6-8 jajec ugotowanych na twardo
pęczek szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
ogóreczek z octu
kawałek cebulki drobno posiekanej
sól, pieprz
Jajca obieramy ze skorupek, kroimy na połówki wzdłuż, wyciągamy żółtka.
Ogórka, szczypiorek i cebulkę dorbniutko siekamy. Trochę szczypiorku odkładamy do posypania.
Żółtka plus jedno białko rozcieramy widelcem z majonezem z całą resztą składników.
Wkładamy taką masę do woreczka, odcinamy róg i wyciskamy masę do miejsc po żółtkach
