- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
na 6 jajek, ugotowanych na twardo, przepolowionych, zoltka ostroznie wyjete.
Ponadto:
2 dojrzale awokado,
1-2 lyzki soku z limonki
1/2 lyzeczki soli
1 lyzka kwasnej smietany,
swieza posiekana kolendra
swiezy posiekany szczypiorek lub cebulka wiosenna
1/2 jalapeno, ultuczone w mozdziezu, lub zblendowane na puree
Wnetrze awokado zmiazdzyc widelcem, dodac reszte skladnikow oraz 2-3 zoltka, doprawic sola i pieprzem. Wypelnic masa polowki jajek, ozdobic lismi kolendry.
Ponadto:
2 dojrzale awokado,
1-2 lyzki soku z limonki
1/2 lyzeczki soli
1 lyzka kwasnej smietany,
swieza posiekana kolendra
swiezy posiekany szczypiorek lub cebulka wiosenna
1/2 jalapeno, ultuczone w mozdziezu, lub zblendowane na puree
Wnetrze awokado zmiazdzyc widelcem, dodac reszte skladnikow oraz 2-3 zoltka, doprawic sola i pieprzem. Wypelnic masa polowki jajek, ozdobic lismi kolendry.