- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
100 g mrożonego szpinaku w liściach
4 jajka
4 kromki chleba tostowego
4 grube plasty szynki
sól
pieprz
ząbek czosnku
tłuszcz do smażenia
Fix rozmieszać w 300 ml zimnej wody i ciągle mieszając gotować 8 minut. Po rozmrożeniu szpinak poddusić z łyżką margaryny i roztartym ząbkiem czosnku przez 5 min. Szynkę podsmażyć z obu stron. Pieczywo podgrzać w piekarniku lub tosterze. Usmażyć jajka sadzone, tak aby żółtko pozostało półpłynne. Na tostach układać kolejno plaster szynki, łyżkę szpinaku, łyżkę Fixu, a na koniec usmażone jajko. Wierzch ponownie polać sosem serowym.
Przepis zaczerpnęłam z opakowania Fixu.

100 g mrożonego szpinaku w liściach
4 jajka
4 kromki chleba tostowego
4 grube plasty szynki
sól
pieprz
ząbek czosnku
tłuszcz do smażenia
Fix rozmieszać w 300 ml zimnej wody i ciągle mieszając gotować 8 minut. Po rozmrożeniu szpinak poddusić z łyżką margaryny i roztartym ząbkiem czosnku przez 5 min. Szynkę podsmażyć z obu stron. Pieczywo podgrzać w piekarniku lub tosterze. Usmażyć jajka sadzone, tak aby żółtko pozostało półpłynne. Na tostach układać kolejno plaster szynki, łyżkę szpinaku, łyżkę Fixu, a na koniec usmażone jajko. Wierzch ponownie polać sosem serowym.
Przepis zaczerpnęłam z opakowania Fixu.

