Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jajka po szkocku - Scotch Eggs
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 937878" data-attributes="member: 2721"><p><a href="http://allrecipes.com/recipe/scotch-eggs-4/detail.aspx" target="_blank">Jajka po szkocku</a> zostały przygotowane przez londyński dom handlowy Fortnum & Mason po raz pierwszy <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Scotch_egg" target="_blank">w 1851 roku</a>. Tradycyjnie przygotowywało się je w domu, stanowiły popularny posiłek piknikowy. Podawano je na zimno, z sałatką i piklami, jadnak na ciepło są równie dobre.</p><p></p><p>[ATTACH=full]48908[/ATTACH]</p><p></p><p>4 małe jajka ( wielkość S)</p><p>250 g mielonego mięsa wieprzowego</p><p>1 jajko</p><p>1 plaster chleba</p><p>1 łyżka sosu Worcestershire</p><p>1 łyżeczka musztardy</p><p>czarny mielony piperz</p><p>sól</p><p></p><p>bułka tarta</p><p>olej</p><p></p><p>4 jajka ugotowac na twardo.</p><p>Do mięsa dodac 1 jajko, namoczony w wodzie i odciśnięty chleb, sos Worcestershire, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrobić na gladką masę.</p><p></p><p>Jajka ugotowane na twardo obrać.</p><p>Mięso podzielić na 4 części. Z każdej częsci formować w dłoniach placuszek, w który zawija się następnie jajko. Należy to zrobić dokładnie.</p><p>Jajka obtaczać w bułce tartej.</p><p>Smażyć w rondlu, zanurzone co najmniej w 1/3 w oleju.</p><p></p><p>( dodam, że wcale nie chłoną oleju, taka głębokośc jest jedynie potrzebna, by się równomiernie usmażyły)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 937878, member: 2721"] [URL="http://allrecipes.com/recipe/scotch-eggs-4/detail.aspx"]Jajka po szkocku[/URL] zostały przygotowane przez londyński dom handlowy Fortnum & Mason po raz pierwszy [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Scotch_egg"]w 1851 roku[/URL]. Tradycyjnie przygotowywało się je w domu, stanowiły popularny posiłek piknikowy. Podawano je na zimno, z sałatką i piklami, jadnak na ciepło są równie dobre. [ATTACH=full]48908[/ATTACH] 4 małe jajka ( wielkość S) 250 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 plaster chleba 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżeczka musztardy czarny mielony piperz sól bułka tarta olej 4 jajka ugotowac na twardo. Do mięsa dodac 1 jajko, namoczony w wodzie i odciśnięty chleb, sos Worcestershire, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrobić na gladką masę. Jajka ugotowane na twardo obrać. Mięso podzielić na 4 części. Z każdej częsci formować w dłoniach placuszek, w który zawija się następnie jajko. Należy to zrobić dokładnie. Jajka obtaczać w bułce tartej. Smażyć w rondlu, zanurzone co najmniej w 1/3 w oleju. ( dodam, że wcale nie chłoną oleju, taka głębokośc jest jedynie potrzebna, by się równomiernie usmażyły) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jajka po szkocku - Scotch Eggs
Top
Bottom