Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka w galarecie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 894931" data-attributes="member: 2721"><p>Jajka w galarecie mogą być podane jako przystawka lub jako składnik zimnego bufetu. Można do nich podać majonez lub sos chrzanowy.</p><p></p><p>[ATTACH=full]45555[/ATTACH]</p><p></p><p>4 jajka</p><p>250 ml lub bulionu</p><p>3 łyżeczki żelatyny</p><p>przyprawy</p><p>zielony groszek mrożony</p><p>papryka konserwowa</p><p></p><p>sałata do dekoracji</p><p></p><p></p><p>Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pół.</p><p>Przygotować bulion. Doprawić go pieprzem, aby był pikantny. W gorącym bulionie rozpuścić dokładnie żelatynę.</p><p>Zielony groszek ugotować, aby był miękki, ok. 5 min.</p><p></p><p></p><p>Foremki nasmarować olejem.</p><p>W każdej foremce układać po połówce jajka oraz groszek i paprykę.</p><p>Jajka zalać tężejącą galaretką, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.</p><p></p><p>Jajka wychodzą bez problemu z foremek, kiedy się je dookoła podważy delikatnie nożem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]45556[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 894931, member: 2721"] Jajka w galarecie mogą być podane jako przystawka lub jako składnik zimnego bufetu. Można do nich podać majonez lub sos chrzanowy. [ATTACH=full]45555[/ATTACH] 4 jajka 250 ml lub bulionu 3 łyżeczki żelatyny przyprawy zielony groszek mrożony papryka konserwowa sałata do dekoracji Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pół. Przygotować bulion. Doprawić go pieprzem, aby był pikantny. W gorącym bulionie rozpuścić dokładnie żelatynę. Zielony groszek ugotować, aby był miękki, ok. 5 min. Foremki nasmarować olejem. W każdej foremce układać po połówce jajka oraz groszek i paprykę. Jajka zalać tężejącą galaretką, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Jajka wychodzą bez problemu z foremek, kiedy się je dookoła podważy delikatnie nożem. [ATTACH=full]45556[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka w galarecie*
Top
Bottom