Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Jajka w lekkim sosie musztardowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1624642" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Jajka w lekkim sosie musztardowym</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96427[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g marchewki</p><p>150 g fasoki szparagowej albo groszku</p><p>8 jajek</p><p>40 g masła</p><p>40 g mąki</p><p>500 ml bulionu</p><p>500 ml mleka</p><p>2 łyżki musztardy</p><p>Sól, pieprz oraz odrobina cukru</p><p></p><p>1. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę szparagową kroimy w 1 cm kawałki. Jajka gotujemy na twardo ( 8 minut)</p><p>2. Marchew i fasolę gotujemy w osolonej wodzie ,do miękkości.</p><p>3. Masło roztapiamy , mieszamy z mąką, a następnie z mlekiem i bulionem. Gotujemy na minimalnym ogniu przez 5 minut. Na koniec dodajemy odsączoną marchew i fasolką. Dodajemy musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy odrobinę cukru.</p><p>4. Wylewamy ma talerz. Na nim układamy połówki jajek i ziemniaki. Dekorujemy pietruszką lub koperkiem.</p><p></p><p>Ps 1 Przepis jest pomyślany na 4 osoby ( dodatkowo 1 kg ziemniaków), przy czym jedna porcja zawiera 570 kcal.</p><p>Ps 2 Oczywiście można znacznie zwiększyć ilość musztardy.</p><p>Ps 3 Przepis pochodzi z magazynu Chefkoch 2017.07</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1624642, member: 140"] [SIZE=14][B]Jajka w lekkim sosie musztardowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96427[/ATTACH] 300 g marchewki 150 g fasoki szparagowej albo groszku 8 jajek 40 g masła 40 g mąki 500 ml bulionu 500 ml mleka 2 łyżki musztardy Sól, pieprz oraz odrobina cukru 1. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę szparagową kroimy w 1 cm kawałki. Jajka gotujemy na twardo ( 8 minut) 2. Marchew i fasolę gotujemy w osolonej wodzie ,do miękkości. 3. Masło roztapiamy , mieszamy z mąką, a następnie z mlekiem i bulionem. Gotujemy na minimalnym ogniu przez 5 minut. Na koniec dodajemy odsączoną marchew i fasolką. Dodajemy musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy odrobinę cukru. 4. Wylewamy ma talerz. Na nim układamy połówki jajek i ziemniaki. Dekorujemy pietruszką lub koperkiem. Ps 1 Przepis jest pomyślany na 4 osoby ( dodatkowo 1 kg ziemniaków), przy czym jedna porcja zawiera 570 kcal. Ps 2 Oczywiście można znacznie zwiększyć ilość musztardy. Ps 3 Przepis pochodzi z magazynu Chefkoch 2017.07 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Jajka w lekkim sosie musztardowym
Top
Bottom