Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka z łososiem w galarecie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 1277212" data-attributes="member: 12418"><p>Przepis pochodzi z książki &quot;Biblioteczka Poradnika Domowego. Przepisy czytelników. Potrawy na Wielkanoc&quot; Warszawa 1998 </p><p></p><p>- jajka ugotowane na twardo</p><p>- plastry wędzonego łososia</p><p>- majonez</p><p>- cytryna</p><p>- natka pietruszki</p><p>- wywar warzywny</p><p>- żelatyna na galaretkę</p><p>- można dodać jeszcze kapary i małe pomidorki</p><p></p><p>Jajka obrać, przekroić wzdłuż i na wszystkie połówki nałożyć po pół łyżeczki majonezu. Każdą owinąć plastrem łososia, ułożyć na półmisku zawinięciem do dołu, przybrać kaparami, cząstkami pomidora, plasterkami cytryny. Wywar z warzyw doprawić wybranymi przyprawami - ja dość mocno solę wywary do galaretki. Zagotować i do gorącego dodać żelatynę, bardzo dokładnie wymieszać. Ostudzić i gęstniejącą galaretką polać jajka, wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z sosem chrzanowym.</p><p></p><p>[ATTACH=full]72444[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 1277212, member: 12418"] Przepis pochodzi z książki "Biblioteczka Poradnika Domowego. Przepisy czytelników. Potrawy na Wielkanoc" Warszawa 1998 - jajka ugotowane na twardo - plastry wędzonego łososia - majonez - cytryna - natka pietruszki - wywar warzywny - żelatyna na galaretkę - można dodać jeszcze kapary i małe pomidorki Jajka obrać, przekroić wzdłuż i na wszystkie połówki nałożyć po pół łyżeczki majonezu. Każdą owinąć plastrem łososia, ułożyć na półmisku zawinięciem do dołu, przybrać kaparami, cząstkami pomidora, plasterkami cytryny. Wywar z warzyw doprawić wybranymi przyprawami - ja dość mocno solę wywary do galaretki. Zagotować i do gorącego dodać żelatynę, bardzo dokładnie wymieszać. Ostudzić i gęstniejącą galaretką polać jajka, wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z sosem chrzanowym. [ATTACH=full]72444[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka z łososiem w galarecie*
Top
Bottom