Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka z sosami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 841899" data-attributes="member: 10341"><p>Zazwyczaj na Wielkanoc podajemy jajka faszerowane albo nadziewane różnymi pastami. Ja przetestowałam trzy sosy do jajek i stwierdziłam, że jak najbardziej się na te święta nadają. Oprócz bardziej uniwersalnych <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showforum=15" target="_blank">wielkanocnych sosów</a>, pasujących nie tyko do jajek, ale też do wędlin i mięs, postanowiłam zamieścić te trzy sosu, pochodzące z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;, jako dodatek do jajek na twardo. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>9 jajek ugotowanych na twardo, podzielonych na połówki. Każde 6 połówek polać innym sosem.</p><p></p><p><strong>Sos wielkanocny</strong></p><p><strong></strong>1/3 szklanki śmietany 22 %</p><p>1 jajko ugotowane na twardo</p><p>1 łyżka chrzanu</p><p>1 łyżka posiekanego koperku</p><p>3 łyżki posiekanego szczypiorku</p><p>cukier, sól</p><p></p><p>Jajko przetrzeć przez sitko, dodać resztę składników i wymieszać.</p><p></p><p><strong>Sos anchois</strong></p><p><strong></strong>10 dkg serka homogenizowanego naturalnego</p><p>4 dkg filecików anchois</p><p>2 łyżki majonezu</p><p>1 łyżeczka ostrej musztardy</p><p>2 żółtka ugotowane na twardo</p><p>pieprz</p><p></p><p>Żółtka przetrzeć przez sitko i zmiksować z resztą składników.</p><p></p><p><strong>Sos curry</strong></p><p><strong></strong>3 łyżki majonezu</p><p>2 łyżki jogurtu naturalnego</p><p>1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 żółtko ugotowane na twardo</p><p>szczypta imbiru</p><p>sól</p><p></p><p>Czosnek obrać i przepuścić przez praskę.Żółtko przetrzeć przez sitko, dodać pozostałe składniki i starannie wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 841899, member: 10341"] Zazwyczaj na Wielkanoc podajemy jajka faszerowane albo nadziewane różnymi pastami. Ja przetestowałam trzy sosy do jajek i stwierdziłam, że jak najbardziej się na te święta nadają. Oprócz bardziej uniwersalnych [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showforum=15"]wielkanocnych sosów[/URL], pasujących nie tyko do jajek, ale też do wędlin i mięs, postanowiłam zamieścić te trzy sosu, pochodzące z miesięcznika "Kuchnia", jako dodatek do jajek na twardo. [B]Składniki[/B] 9 jajek ugotowanych na twardo, podzielonych na połówki. Każde 6 połówek polać innym sosem. [B]Sos wielkanocny [/B]1/3 szklanki śmietany 22 % 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżka chrzanu 1 łyżka posiekanego koperku 3 łyżki posiekanego szczypiorku cukier, sól Jajko przetrzeć przez sitko, dodać resztę składników i wymieszać. [B]Sos anchois [/B]10 dkg serka homogenizowanego naturalnego 4 dkg filecików anchois 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 żółtka ugotowane na twardo pieprz Żółtka przetrzeć przez sitko i zmiksować z resztą składników. [B]Sos curry [/B]3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry 1 ząbek czosnku 1 żółtko ugotowane na twardo szczypta imbiru sól Czosnek obrać i przepuścić przez praskę.Żółtko przetrzeć przez sitko, dodać pozostałe składniki i starannie wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka z sosami*
Bottom