Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka z sosem musztardowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 917339" data-attributes="member: 2721"><p>Nie raz robiłam <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25454" target="_blank">jajka z sosem musztardowym</a>, lecz teraz, w książce &quot;Podróże kulinarne - Kuchnia niemiecka&quot; znalazłam nowy, interesujący sposób na przygotowania ich. Sposób ten okazał się bardzo smaczny. Idealnie sprawdzają się jako ciepłe śniadanie lub kolacja, zwłaszcza, że całość się szybko przygotowuje.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]47401[/ATTACH]</p><p></p><p>4-6 jajek</p><p>125 ml mleka</p><p>125 ml wody</p><p>4-6 łyżeczek musztardy</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 łyżka mąki</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>1. Jajka ugotować na twardo. ( 6 minut ) W międzyczasie zrobić sos.</p><p></p><p>2. W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę. Smażyć, mieszając, aż będzie złota.</p><p></p><p>Dodać mleko z wodą, gotować ok. 2. min, aż zgęstnieje. Dodać musztardę i doprawić sola i pieprzem.</p><p></p><p>Ugotowane jajka przelać zimną wodą, obrać i przekroić na pół. Podawać z gorącym sosem.</p><p></p><p>Pasuje do nich świeże pieczywo, natomiast z ziemniakami mogą stanowić lekki obiad.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 917339, member: 2721"] Nie raz robiłam [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25454"]jajka z sosem musztardowym[/URL], lecz teraz, w książce "Podróże kulinarne - Kuchnia niemiecka" znalazłam nowy, interesujący sposób na przygotowania ich. Sposób ten okazał się bardzo smaczny. Idealnie sprawdzają się jako ciepłe śniadanie lub kolacja, zwłaszcza, że całość się szybko przygotowuje. [ATTACH=full]47401[/ATTACH] 4-6 jajek 125 ml mleka 125 ml wody 4-6 łyżeczek musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku 1. Jajka ugotować na twardo. ( 6 minut ) W międzyczasie zrobić sos. 2. W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę. Smażyć, mieszając, aż będzie złota. Dodać mleko z wodą, gotować ok. 2. min, aż zgęstnieje. Dodać musztardę i doprawić sola i pieprzem. Ugotowane jajka przelać zimną wodą, obrać i przekroić na pół. Podawać z gorącym sosem. Pasuje do nich świeże pieczywo, natomiast z ziemniakami mogą stanowić lekki obiad. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka z sosem musztardowym*
Top
Bottom