Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka zapiekane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1478381" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Jajka zapiekane</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86133[/ATTACH]</p><p></p><p>4 jajka + 1 jajko</p><p>2 łyżki mąki</p><p>2 łyżki bułki tartej</p><p>150g klarowanego masła.</p><p>100 ml białego octu</p><p>sól</p><p>starta skórka z cytryny</p><p></p><p>1. Do gorącej wody z dodatkiem octu delikatnie wrzucamy jajka (niestety każde jajo osobno) i delikatnie gotujemy, aż białko będzie ścięte . Wyjmujemy i chłodzimy w zimnej wodzie.</p><p>2. Ochłodzone jajka panierujemy w mące, rozbełtanyn jajku wymieszanym z solą i startą skórką z cytryny i bułce tartej.</p><p>3 Smażymy na tłuszczu tak by panierka nabrała złocistego koloru.</p><p></p><p>PS1. Jajko wrzucamy do kręcącej się wody. Mamy w ten sposób natychmiast uformowane w kulkę jajko.</p><p>Ps2 . Jajko można podawać z boczkiem , albo z dipem : 150 g creme fraiche, łyżeczka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki musztardy, po łyżeczce koperku, pietruszki i mięty, odrobiny chili w proszku i soli i cukru. Ozdobione sałatą.</p><p>Ps3. Przepis pochodzi z programu kulinarnego: Meine bayerische Kochschule</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1478381, member: 140"] [SIZE=14][B]Jajka zapiekane[/B][/SIZE] [ATTACH=full]86133[/ATTACH] 4 jajka + 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 150g klarowanego masła. 100 ml białego octu sól starta skórka z cytryny 1. Do gorącej wody z dodatkiem octu delikatnie wrzucamy jajka (niestety każde jajo osobno) i delikatnie gotujemy, aż białko będzie ścięte . Wyjmujemy i chłodzimy w zimnej wodzie. 2. Ochłodzone jajka panierujemy w mące, rozbełtanyn jajku wymieszanym z solą i startą skórką z cytryny i bułce tartej. 3 Smażymy na tłuszczu tak by panierka nabrała złocistego koloru. PS1. Jajko wrzucamy do kręcącej się wody. Mamy w ten sposób natychmiast uformowane w kulkę jajko. Ps2 . Jajko można podawać z boczkiem , albo z dipem : 150 g creme fraiche, łyżeczka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki musztardy, po łyżeczce koperku, pietruszki i mięty, odrobiny chili w proszku i soli i cukru. Ozdobione sałatą. Ps3. Przepis pochodzi z programu kulinarnego: Meine bayerische Kochschule [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Jajka zapiekane*
Top
Bottom