- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Danie to przygotowałam z okazji Tygodnia Kuchni Staropolskiej. Przepis, który podała Seniorka, pochodzi z Uniwersalnej Książki Kucharskiej Marji Monatowej. Wydanie albo z 1926 , albo z 1935 roku. Danie idealne na śniadanie lub kolację, bardzo smaczne. Coś dla miłośników wędzonego łososia.
Na patelni rozpuścić pół łyżki masła, położyć plasterek wędzonego łososia, na który od razu wbić jajko. Smażyć na małym ogniu, aż jajko się zetnie. W połowie smażenia można przykryć patelnię przykrywką, co przyspieszy cały proces.
podawać na goraco ze swieżym pieczywem.

Na patelni rozpuścić pół łyżki masła, położyć plasterek wędzonego łososia, na który od razu wbić jajko. Smażyć na małym ogniu, aż jajko się zetnie. W połowie smażenia można przykryć patelnię przykrywką, co przyspieszy cały proces.
podawać na goraco ze swieżym pieczywem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: