- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Jarmuż z kiełbasą i ziemniakami
400 g jarmużu
600 g ziemniaków
200 g kiełbasy śląskiej
60 g masła
sól i pieprz (po małej łyżeczce)
1. Obrane ziemniaki kroimy w grubsze talarki i gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody przez 10 minut.
2. Kiełbasę kroimy w grube plastry i dodajemy do ziemniaków. Dusimy przez 5 minut.
3. Dodajemy jarmuż i dusimy następne 5 minut.
4. Odcedzamy większość wody. Dodajemy masło , pieprz oraz solimy do smaku. Przykrywamy przykrywką i dusimy na mały, ogniu aż warzywa będą miękkie.
5.Serwujemy zaraz po przygotowaniu.
Przepis pochodzi z http://fotoprzepis.pl/jarmuz-z-kielbasa-i-ziemniakami/

400 g jarmużu
600 g ziemniaków
200 g kiełbasy śląskiej
60 g masła
sól i pieprz (po małej łyżeczce)
1. Obrane ziemniaki kroimy w grubsze talarki i gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody przez 10 minut.
2. Kiełbasę kroimy w grube plastry i dodajemy do ziemniaków. Dusimy przez 5 minut.
3. Dodajemy jarmuż i dusimy następne 5 minut.
4. Odcedzamy większość wody. Dodajemy masło , pieprz oraz solimy do smaku. Przykrywamy przykrywką i dusimy na mały, ogniu aż warzywa będą miękkie.
5.Serwujemy zaraz po przygotowaniu.
Przepis pochodzi z http://fotoprzepis.pl/jarmuz-z-kielbasa-i-ziemniakami/