Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Jarskie dodatki do potraw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1652178" data-attributes="member: 2354"><p>A jeszcze dodam pieczone jarzyny/warzywa.</p><p>Piecze sie w temp. 200 C (400 F) jarzyny do wyboru, mozna 2-3 albo wiecej, co kto lubi. Ogolnie - umyte i oczyszczone warzywa kroi sie mw. w rowne kawalki, rozklada sie na blaszce do pieczenia w jednej warstwie, posypuje sola, pieprzem oraz suszonymi ziolami, polewa oliwa z oliwek, najlepiej extra virgin, miesza i wstawia sie do piekarnika nagrzanego do 200 C (400 F) i piecze 35-40 min.</p><p>Piec mozna co kto lubi i w roznych zestawach, a wiec przykladowo:</p><p>marchewka, pietruszka, seler korzeniowy i naciowy, cebula w czastkach biala albo czerwona, brukselki przekrojone na pol, slodkie papryki w kawalkach, slodkie ziemniaki, pory w krazkach, koper wloski, rozne dynie/kabaczki itp. i nawet jablka w kostkach do tego.</p><p>Ja pieke na winie, czyli co sie nawinie i kazdy zestaw sie sprawdza, nie trzymam sie przepisow, ale tu podam przykladowo przepis Giady De Laurentiis:</p><p></p><p><a href="https://www.foodnetwork.com/recipes/giada-de-laurentiis/roasted-potatoes-carrots-parsnips-and-brussels-sprouts-recipe2-1940760" target="_blank">https://www.foodnetwork.com/recipes/giada-d...recipe2-1940760</a></p><p></p><p>1/3 szklanki oliwy extra virgin</p><p>3 srednie marchewki pokrojone w kawalki</p><p>brukselki przekrojone na pol, ok. 1/4 kg.</p><p>czerwone ziemniaki ok.pol kg. pokrojone w kawalki</p><p>3 srednie pasternaki w kawalki</p><p>slodkie ziemniaki ok. pol kg. w kawalkach</p><p>lyzka suszonego oregano, lyzka suszonego rozmarynu</p><p>lyzeczka suszonego tymianku i tylez suchej bazylii</p><p>1/4 lyzeczki morskiej soli</p><p>1 lyzeczka swiezego pieprzu</p><p></p><p>piekarnik nagrzac do 200 C, warzywa rozlozyc na blaszce, posypac suszonymi ziolami i pokropic oliwa, dobrze wymieszac tak, aby byly pokryte oliwa i ziolami, rozlozyc jedna warstwa i piec na srednim poziomie piekarnika 35-40 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1652178, member: 2354"] A jeszcze dodam pieczone jarzyny/warzywa. Piecze sie w temp. 200 C (400 F) jarzyny do wyboru, mozna 2-3 albo wiecej, co kto lubi. Ogolnie - umyte i oczyszczone warzywa kroi sie mw. w rowne kawalki, rozklada sie na blaszce do pieczenia w jednej warstwie, posypuje sola, pieprzem oraz suszonymi ziolami, polewa oliwa z oliwek, najlepiej extra virgin, miesza i wstawia sie do piekarnika nagrzanego do 200 C (400 F) i piecze 35-40 min. Piec mozna co kto lubi i w roznych zestawach, a wiec przykladowo: marchewka, pietruszka, seler korzeniowy i naciowy, cebula w czastkach biala albo czerwona, brukselki przekrojone na pol, slodkie papryki w kawalkach, slodkie ziemniaki, pory w krazkach, koper wloski, rozne dynie/kabaczki itp. i nawet jablka w kostkach do tego. Ja pieke na winie, czyli co sie nawinie i kazdy zestaw sie sprawdza, nie trzymam sie przepisow, ale tu podam przykladowo przepis Giady De Laurentiis: [URL="https://www.foodnetwork.com/recipes/giada-de-laurentiis/roasted-potatoes-carrots-parsnips-and-brussels-sprouts-recipe2-1940760"]https://www.foodnetwork.com/recipes/giada-d...recipe2-1940760[/URL] 1/3 szklanki oliwy extra virgin 3 srednie marchewki pokrojone w kawalki brukselki przekrojone na pol, ok. 1/4 kg. czerwone ziemniaki ok.pol kg. pokrojone w kawalki 3 srednie pasternaki w kawalki slodkie ziemniaki ok. pol kg. w kawalkach lyzka suszonego oregano, lyzka suszonego rozmarynu lyzeczka suszonego tymianku i tylez suchej bazylii 1/4 lyzeczki morskiej soli 1 lyzeczka swiezego pieprzu piekarnik nagrzac do 200 C, warzywa rozlozyc na blaszce, posypac suszonymi ziolami i pokropic oliwa, dobrze wymieszac tak, aby byly pokryte oliwa i ziolami, rozlozyc jedna warstwa i piec na srednim poziomie piekarnika 35-40 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Jarskie dodatki do potraw
Top
Bottom