Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Jednogarnkowa potrawa z bobem i boczkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1625822" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Jednogarnkowa potrawa z bobem i boczkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96589[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g suchego lub 500 g mrożonego bobu</p><p>Sól</p><p>75g słoniny i 1 łyżka oliwy</p><p>500 g boczku</p><p>1 duża cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 chili</p><p>1 większa marchewka</p><p>&#188; selera</p><p>3 większe ziemniaki</p><p>2 gałązki selera</p><p>Por</p><p>Pieprz , jedna bardzo kopiasta łyżka majeranku i jedna łyżka ziaren kopru.</p><p>Ok 700 ml rosołu</p><p>Szczypiorek , pietruszka.</p><p></p><p>1.Jeżeli używamy suchego bobu namaczamy go przez noc. </p><p>2.Bub zalewamy niewielką ilością osolonej wody i gotujemy aż będzie miękki ( ok 2 godzin)</p><p>3.Słoninę kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy w 1cm kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek i chili w cieniutkie plasterki. Marchew obieramy i kroimy w półplasterki. Selera i ziemniaki w 1 cm kostkę. Natkę selera siekamy. Pora kroimy w plasterki</p><p>4.W garnku smażymy słoninę z olejem. Po wytopieniu się tłuszczu dodajemy boczek (smażymy 5 minut) Dodajemy wszystkie pokrojone warzywa i przyprawy. Dusimy wszystko razem 5 minut.</p><p>5.Wszystkie warzywa z boczkiem przelewamy do gotującego się bobu. W miarę potrzeby dolewamy rosołu. Dusimy aż wszystko będzie miękkie ( 30 minut) . posypujemy pietruszką i podajemy w głębokich talerzach z ciemnym chlebem lub preclami</p><p>Ps. Przepis na 6 osób. </p><p>Ps2. Bardzo dobrze się mrozi.</p><p>Ps3 Potrawa pochodzi z programu Kochen mit Martina und Moritz z dnia 2012.10.12</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1625822, member: 140"] [SIZE=14][B]Jednogarnkowa potrawa z bobem i boczkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96589[/ATTACH] 250 g suchego lub 500 g mrożonego bobu Sól 75g słoniny i 1 łyżka oliwy 500 g boczku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 chili 1 większa marchewka ¼ selera 3 większe ziemniaki 2 gałązki selera Por Pieprz , jedna bardzo kopiasta łyżka majeranku i jedna łyżka ziaren kopru. Ok 700 ml rosołu Szczypiorek , pietruszka. 1.Jeżeli używamy suchego bobu namaczamy go przez noc. 2.Bub zalewamy niewielką ilością osolonej wody i gotujemy aż będzie miękki ( ok 2 godzin) 3.Słoninę kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy w 1cm kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek i chili w cieniutkie plasterki. Marchew obieramy i kroimy w półplasterki. Selera i ziemniaki w 1 cm kostkę. Natkę selera siekamy. Pora kroimy w plasterki 4.W garnku smażymy słoninę z olejem. Po wytopieniu się tłuszczu dodajemy boczek (smażymy 5 minut) Dodajemy wszystkie pokrojone warzywa i przyprawy. Dusimy wszystko razem 5 minut. 5.Wszystkie warzywa z boczkiem przelewamy do gotującego się bobu. W miarę potrzeby dolewamy rosołu. Dusimy aż wszystko będzie miękkie ( 30 minut) . posypujemy pietruszką i podajemy w głębokich talerzach z ciemnym chlebem lub preclami Ps. Przepis na 6 osób. Ps2. Bardzo dobrze się mrozi. Ps3 Potrawa pochodzi z programu Kochen mit Martina und Moritz z dnia 2012.10.12 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Jednogarnkowa potrawa z bobem i boczkiem
Top
Bottom