Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jednogarnkowe danie arabskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 194022" data-attributes="member: 8"><p>Jednogarnkowe danie arabskie</p><p></p><p>Podpatrzone u takiego jednego</p><p>składniki</p><p>olej</p><p>ostra papryka w proszku</p><p>2 średnie cebule</p><p>koncentrat pomidorowy lub 2 - 3 pomidory</p><p>mięso (drób, cielęcina, wołowina)</p><p>3 - 4 ziemniaki</p><p>makaron nitki</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Na dno garnka wlać tyle oleju, żeby przykrył dno. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklić.</p><p>Dodać pomidory i ostrą paprykę (łyżeczkę).</p><p>Ciągle mieszając smażyć 2 minuty.</p><p>Włożyć kawałki mięsa.</p><p>Zalać wodą tak, aby przykryć całe mięso. Gotować na średnim ogniu, przyprawić do smaku. </p><p></p><p>Uwaga - od tego momentu nie mieszamy!!!</p><p></p><p>jak mięso jest miękkie wrzucamy ziemniaki pokrojone w plastry tak, aby równomiernie rozłożyły się na mięsie.</p><p>Jak ziemniaki bedą prawie miękkie wrzucić połamany na pół makaron..</p><p>Doprawić, ew. dodać wody.</p><p>Gotowac do miękkości makaronu</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Pamiętajcie, żeby nie mieszać potrawy od momentu wrzucenia mięsa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 194022, member: 8"] Jednogarnkowe danie arabskie Podpatrzone u takiego jednego składniki olej ostra papryka w proszku 2 średnie cebule koncentrat pomidorowy lub 2 - 3 pomidory mięso (drób, cielęcina, wołowina) 3 - 4 ziemniaki makaron nitki sposób przygotowania Na dno garnka wlać tyle oleju, żeby przykrył dno. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklić. Dodać pomidory i ostrą paprykę (łyżeczkę). Ciągle mieszając smażyć 2 minuty. Włożyć kawałki mięsa. Zalać wodą tak, aby przykryć całe mięso. Gotować na średnim ogniu, przyprawić do smaku. Uwaga - od tego momentu nie mieszamy!!! jak mięso jest miękkie wrzucamy ziemniaki pokrojone w plastry tak, aby równomiernie rozłożyły się na mięsie. Jak ziemniaki bedą prawie miękkie wrzucić połamany na pół makaron.. Doprawić, ew. dodać wody. Gotowac do miękkości makaronu dodatkowe informacje Pamiętajcie, żeby nie mieszać potrawy od momentu wrzucenia mięsa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jednogarnkowe danie arabskie
Top
Bottom