Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jesienne ciasto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 764039" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Dzisiaj znów zaczynam od zdjęć. Najwyższa pora, żeby upiec to jesienne ciasto z ostatnimi owocami.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]33917[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span>[ATTACH=full]33918[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>25 dkg mąki krupczatki</p><p>25 dkg masła</p><p>14 dkg cukru</p><p>1 jajko</p><p>szczypta soli</p><p><strong>Owoce</strong></p><p><strong></strong>0,5 kg jabłek</p><p>0,5 kg śliwek węgierek</p><p><strong>Ponadto</strong></p><p><strong></strong>1 opakowanie cukru waniliowego</p><p>1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej</p><p>cukier puder do posypania</p><p>masło do tortownicy</p><p>kilka łyżek bułki tartej</p><p></p><p>Zagniatamy kruche ciasto i owinięte w folię spożywczą chowamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie przygotowujemy owoce. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Śliwki przepoławiamy wzdłuż i odrzucamy pestki. Ciasto wyjmujemy, odkrawamy 2/3 i wykładamy nim wysmarowaną i posypaną bułką tortownicę o średnicy 22 cm. Posypujemy ciasto suto bułką tartą i układamy na nim połowę wymieszanych owoców. Na owocach rozsypujemy skórkę pomarańczową i cukier waniliowy, znów posypujemy bułką i kładziemy drugą warstwę owoców. Te z kolei znów oprószamy bułką i przykrywamy pozostałą 1/3 ciasta. Pieczemy w dobrze nagrzanym (190 st.) piekarniku przez około 40 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 764039, member: 10341"] [SIZE=10]Dzisiaj znów zaczynam od zdjęć. Najwyższa pora, żeby upiec to jesienne ciasto z ostatnimi owocami. [ATTACH=full]33917[/ATTACH] [/SIZE][ATTACH=full]33918[/ATTACH] [B]Składniki [/B]25 dkg mąki krupczatki 25 dkg masła 14 dkg cukru 1 jajko szczypta soli [B]Owoce [/B]0,5 kg jabłek 0,5 kg śliwek węgierek [B]Ponadto [/B]1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej cukier puder do posypania masło do tortownicy kilka łyżek bułki tartej Zagniatamy kruche ciasto i owinięte w folię spożywczą chowamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie przygotowujemy owoce. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Śliwki przepoławiamy wzdłuż i odrzucamy pestki. Ciasto wyjmujemy, odkrawamy 2/3 i wykładamy nim wysmarowaną i posypaną bułką tortownicę o średnicy 22 cm. Posypujemy ciasto suto bułką tartą i układamy na nim połowę wymieszanych owoców. Na owocach rozsypujemy skórkę pomarańczową i cukier waniliowy, znów posypujemy bułką i kładziemy drugą warstwę owoców. Te z kolei znów oprószamy bułką i przykrywamy pozostałą 1/3 ciasta. Pieczemy w dobrze nagrzanym (190 st.) piekarniku przez około 40 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jesienne ciasto
Top
Bottom