Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Jeszcze jedna zupa serowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 476140" data-attributes="member: 160"><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 cebula</p><p>200 g marchwi</p><p>1 por </p><p>200 g zółtego sera (min 60% tłuszczu)</p><p>50 g masła</p><p>1 litr bulionu</p><p>listek, sol, pieprz, natka</p><p>2 kromki pumpernikla</p><p>125 ml kremówki</p><p>2 żółtka</p><p></p><p>sok z cytryny czosnek i cebule posiekać drobno, zeszklić . Marchew i por pokroic a julienne. Dodać do cebuli z czosnkiem i poddusić. Wlać bulion, dodać listek .</p><p>Ser zetrzeć i dodac do wywaru. Gotowac 5 min na wolnym ogniu.Doprawić solą i pieprzem. Posiekac natkę i dodać do zupy.</p><p>Pokrojony w kostkę pumpernikiel obsmazyć na 30 g masła. </p><p>Śmietanę rozmieszac z jajkami.</p><p>Zupę zdjąc z ognia Wyjąc listek. Przestudzić, wlac śmietanę i ..stale mieszając podgrzac, ale nie zagotować!!!, dodac sok z cytryny</p><p>Podawać z pumperniklem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 476140, member: 160"] 1 ząbek czosnku 1 cebula 200 g marchwi 1 por 200 g zółtego sera (min 60% tłuszczu) 50 g masła 1 litr bulionu listek, sol, pieprz, natka 2 kromki pumpernikla 125 ml kremówki 2 żółtka sok z cytryny czosnek i cebule posiekać drobno, zeszklić . Marchew i por pokroic a julienne. Dodać do cebuli z czosnkiem i poddusić. Wlać bulion, dodać listek . Ser zetrzeć i dodac do wywaru. Gotowac 5 min na wolnym ogniu.Doprawić solą i pieprzem. Posiekac natkę i dodać do zupy. Pokrojony w kostkę pumpernikiel obsmazyć na 30 g masła. Śmietanę rozmieszac z jajkami. Zupę zdjąc z ognia Wyjąc listek. Przestudzić, wlac śmietanę i ..stale mieszając podgrzac, ale nie zagotować!!!, dodac sok z cytryny Podawać z pumperniklem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Jeszcze jedna zupa serowa
Top
Bottom