Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Jeszcze jedna zupa z czerwonej soczewicy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 918602" data-attributes="member: 3"><p>skladniki na dwie porcje</p><p></p><p>140g soczewicy czerwonej</p><p>3 zabki czosnku</p><p>1 papryczka chili czerwona</p><p>1 papryczka chili zielona</p><p>25g imbiru swiezego</p><p>1 cebula dymka</p><p>1 cebula biala</p><p>1 cebula czerwona</p><p>400ml bulionu warzywnego</p><p>15g masla</p><p>1 mala laska cynamonu</p><p>1/2 lyzeczki kapsulek kardamonu zielonych</p><p>1/2 lyzeczki gozdzikow calych</p><p>1/2 lyzeczki czarnego pieprzu ziarenek</p><p>1 lisc laurowy</p><p>1 lyzeczka nasion cebuli</p><p>szczypta kurkumy, kuminu i ostrej papryki</p><p>sol, pieprz, cukier</p><p></p><p>2 zabki czosnku obrac pokroic na kawalki, cebule biala i imbir tez(imbir drobniej), papryczki chili pozbawic nasion i pokroic tez na male kawaleczki</p><p>kapsulki kardamonu,laske cynamonu, gozdziki, pieprz, lisc laurowy wpakowac do takiego siteczka zamykanego na wiorki herbaciane</p><p>w garnku zagotowac 300ml wody, wrzucic to siteczko, pokrojony czosnek, cebule, imbir i papryczki dodac po szczypcie kurkumy, kuminu i ostrej papryki i gotowac 10 minut</p><p>po tym czasie wyjac siteczko, dodac oplukana soczewice i bulion, gotowac na malym ogniu ok. 15 minut, na koniec zmiksowac, przyprawic sola, pieprzem i cukrem, dolac bulionu zeby otrzymac zadana konsystencje</p><p></p><p>na patelni rozgrzac maslo, wrzucic na nie nasiona cebuli i smazyc ok. 1 minuty mieszajac, potem dodac pokrojona w kosteczke czerwona cebule, pozostaly zabek czosnku tez w kosteczke i cebule dymke w krazki, smazyc do lekkiego zbrazowienia, wszystko wrzucic do zupy</p><p></p><p>SMACZNEGO!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 918602, member: 3"] skladniki na dwie porcje 140g soczewicy czerwonej 3 zabki czosnku 1 papryczka chili czerwona 1 papryczka chili zielona 25g imbiru swiezego 1 cebula dymka 1 cebula biala 1 cebula czerwona 400ml bulionu warzywnego 15g masla 1 mala laska cynamonu 1/2 lyzeczki kapsulek kardamonu zielonych 1/2 lyzeczki gozdzikow calych 1/2 lyzeczki czarnego pieprzu ziarenek 1 lisc laurowy 1 lyzeczka nasion cebuli szczypta kurkumy, kuminu i ostrej papryki sol, pieprz, cukier 2 zabki czosnku obrac pokroic na kawalki, cebule biala i imbir tez(imbir drobniej), papryczki chili pozbawic nasion i pokroic tez na male kawaleczki kapsulki kardamonu,laske cynamonu, gozdziki, pieprz, lisc laurowy wpakowac do takiego siteczka zamykanego na wiorki herbaciane w garnku zagotowac 300ml wody, wrzucic to siteczko, pokrojony czosnek, cebule, imbir i papryczki dodac po szczypcie kurkumy, kuminu i ostrej papryki i gotowac 10 minut po tym czasie wyjac siteczko, dodac oplukana soczewice i bulion, gotowac na malym ogniu ok. 15 minut, na koniec zmiksowac, przyprawic sola, pieprzem i cukrem, dolac bulionu zeby otrzymac zadana konsystencje na patelni rozgrzac maslo, wrzucic na nie nasiona cebuli i smazyc ok. 1 minuty mieszajac, potem dodac pokrojona w kosteczke czerwona cebule, pozostaly zabek czosnku tez w kosteczke i cebule dymke w krazki, smazyc do lekkiego zbrazowienia, wszystko wrzucic do zupy SMACZNEGO!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Jeszcze jedna zupa z czerwonej soczewicy
Top
Bottom