- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Robię ją od dawna, bardzo wszystkim smakuje.
składniki: 2 ząbki czosnku, 2, 3 plasterki imbiru, 4 gałązki selera naciowegi, duży kawałek białej części pora, cebula, czerwona papryka, pomidory w puszce bez skórki, czerwona soczewica, curry w proszku, oliwa, może być odrobina harrisy
posiekany czosnek, seler, paprykę, por i cebulę podsmażam, a właściwie podduszam na oliwie. Gdy odparuje woda, sypię curry (trzeba wypraktykować, ile kto lubi, ja lubię dość wyraźny smak) wrzucam pomidory, pół opakowania czerowonej soczewicy, harrisę, Podlewam wodą, dodaję sól. Gotuję do miękkości soczewiczy. Jeśli soczewicza wypije za dużo wody, to trzeba oczywiście dolać. I już. Najlepsza jak się przegryzie parę godzin.
składniki: 2 ząbki czosnku, 2, 3 plasterki imbiru, 4 gałązki selera naciowegi, duży kawałek białej części pora, cebula, czerwona papryka, pomidory w puszce bez skórki, czerwona soczewica, curry w proszku, oliwa, może być odrobina harrisy
posiekany czosnek, seler, paprykę, por i cebulę podsmażam, a właściwie podduszam na oliwie. Gdy odparuje woda, sypię curry (trzeba wypraktykować, ile kto lubi, ja lubię dość wyraźny smak) wrzucam pomidory, pół opakowania czerowonej soczewicy, harrisę, Podlewam wodą, dodaję sól. Gotuję do miękkości soczewiczy. Jeśli soczewicza wypije za dużo wody, to trzeba oczywiście dolać. I już. Najlepsza jak się przegryzie parę godzin.