Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Jogurtowa pianka straciatella z musem truskawkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 862451" data-attributes="member: 12156"><p>[ATTACH=full]42216[/ATTACH][ATTACH=full]42215[/ATTACH]</p><p></p><p>Deser można przygotować w jednej tortownicy (22 cm średnicy) lub, tak jak ja, w pucharkach.</p><p></p><p>Deser straciatella (8 porcji)</p><p></p><p>Spód</p><p>* 150g maślanych herbatników</p><p>* 60g masła</p><p></p><p>Herbatniki drobno pokruszyć (w malakserze lub wałkiem), masło roztopić. Wymieszać składniki w misce, wyłożyć na dno pucharków lub szklaneczek, lekko dociskając.</p><p></p><p>Masa straciatella</p><p>* 20g żelatyny w proszku</p><p>* 50ml mleka</p><p>* 400g dowolnego kremowego serka śmietankowego</p><p>* 500g jogurtu naturalnego</p><p>* 5-6 łyżek cukru pudru</p><p>* ziarenka z jednej laski wanilii</p><p>* 70g czekolady, posiekanej</p><p></p><p>Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, odstawić do ostygnięcia.</p><p>Serek, jogurt, cukier i wanilię włożyć do miski, ubijać mikserem (ok. 5 minut) lub trzepaczką rózgą (ok. 10-15 minut), aż masa będzie lekka i bardzo puszysta. Dodać żelatynę i dokładnie połączyć. Wsypać czekoladę i wymieszać. Wlać do pucharków z warstwą ciasteczkową, wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny do zastygnięcia.</p><p></p><p>Mus truskawkowy</p><p>* 10g żelatyny w proszku</p><p>* 50ml gorącej wody</p><p>* 500g truskawek</p><p>* sok z połowy cytryny</p><p>* 2 łyżki cukru</p><p></p><p>Żelatynę rozpuścić w wodzie. Truskawki z cukrem zmiksować blenderem na mus, wlać do rondelka, dodać sok z cytryny i żelatynę i podgrzewać ok. 3-4 minuty ciągle miksując blenderem. Nie dopuścić do zagotowania. Wystudzić, wylać na zastygniętą masę serową.</p><p>Wstawić do lodówki do zastygnięcia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 862451, member: 12156"] [ATTACH=full]42216[/ATTACH][ATTACH=full]42215[/ATTACH] Deser można przygotować w jednej tortownicy (22 cm średnicy) lub, tak jak ja, w pucharkach. Deser straciatella (8 porcji) Spód * 150g maślanych herbatników * 60g masła Herbatniki drobno pokruszyć (w malakserze lub wałkiem), masło roztopić. Wymieszać składniki w misce, wyłożyć na dno pucharków lub szklaneczek, lekko dociskając. Masa straciatella * 20g żelatyny w proszku * 50ml mleka * 400g dowolnego kremowego serka śmietankowego * 500g jogurtu naturalnego * 5-6 łyżek cukru pudru * ziarenka z jednej laski wanilii * 70g czekolady, posiekanej Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, odstawić do ostygnięcia. Serek, jogurt, cukier i wanilię włożyć do miski, ubijać mikserem (ok. 5 minut) lub trzepaczką rózgą (ok. 10-15 minut), aż masa będzie lekka i bardzo puszysta. Dodać żelatynę i dokładnie połączyć. Wsypać czekoladę i wymieszać. Wlać do pucharków z warstwą ciasteczkową, wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny do zastygnięcia. Mus truskawkowy * 10g żelatyny w proszku * 50ml gorącej wody * 500g truskawek * sok z połowy cytryny * 2 łyżki cukru Żelatynę rozpuścić w wodzie. Truskawki z cukrem zmiksować blenderem na mus, wlać do rondelka, dodać sok z cytryny i żelatynę i podgrzewać ok. 3-4 minuty ciągle miksując blenderem. Nie dopuścić do zagotowania. Wystudzić, wylać na zastygniętą masę serową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Jogurtowa pianka straciatella z musem truskawkowym
Top
Bottom