- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Przepis pochodzi z ksiazki "Dania slodkie" wydawnictwa Wega Delbana Polska.
Skladniki;
150 g orzechow pistacjowych bez soli
1/2 lyzeczki mielonego kardamonu
150 g nieslonego masla, posiekanego
185 g maki ze srodkiem spulchniajacym
185 g mialkiego cukru
3 jajka
125 g jogurtu naturalnego
Wykonanie;
Pistacje i kardamon wlozyc do miksera i posiekac. Dodac make, maslo oraz 185 g mialkiego cukru i zmiksowac na grudkowata mase. Dolozyc jajka wymieszane z jogurtem i lekko przemieszac. Przelozyc do blaszki i wygladzic powierzchnie.
Piec ok 45 min w 180 stopniach.
Skladniki;
150 g orzechow pistacjowych bez soli
1/2 lyzeczki mielonego kardamonu
150 g nieslonego masla, posiekanego
185 g maki ze srodkiem spulchniajacym
185 g mialkiego cukru
3 jajka
125 g jogurtu naturalnego
Wykonanie;
Pistacje i kardamon wlozyc do miksera i posiekac. Dodac make, maslo oraz 185 g mialkiego cukru i zmiksowac na grudkowata mase. Dolozyc jajka wymieszane z jogurtem i lekko przemieszac. Przelozyc do blaszki i wygladzic powierzchnie.
Piec ok 45 min w 180 stopniach.