Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jogurtowy kurczak*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1062253" data-attributes="member: 2755"><p>35-40 dag piersi kurczaka</p><p>4 łyżki jogurtu naturalnego</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 mała pikantna papryczka (moje mają jakieś 4 cm)</p><p>1 cm korzenia imbiru</p><p>0.5 łyżeczki soku z cytryny</p><p>0.5 łyżeczki kminu rzymskiego</p><p>szczypta garam masali</p><p>kilka ziaren kolendry</p><p></p><p>Pierś kurczaka kroimy w niewielkie paski. Z papryczki usuwamy pestki i kroimy bardzo drobno. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na drobnej tarce, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę (lub drobno siekamy). Do moździerza wrzucamy papryczkę, imbir, czosnek. Dodajemy do nich sok z cytryny, kmin rzymski, ziarna kolendry i garam masalę. Wszystko dokładnie ucieramy. Do pokrojonego kurczaka dodajemy jogurt i utarte przyprawy, mieszamy aby cały kurczak pokrył się nimi. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy kurczaka do zrumienienia.</p><p></p><p>Źródło: ja</p><p></p><p>[ATTACH=full]59413[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1062253, member: 2755"] 35-40 dag piersi kurczaka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 mała pikantna papryczka (moje mają jakieś 4 cm) 1 cm korzenia imbiru 0.5 łyżeczki soku z cytryny 0.5 łyżeczki kminu rzymskiego szczypta garam masali kilka ziaren kolendry Pierś kurczaka kroimy w niewielkie paski. Z papryczki usuwamy pestki i kroimy bardzo drobno. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na drobnej tarce, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę (lub drobno siekamy). Do moździerza wrzucamy papryczkę, imbir, czosnek. Dodajemy do nich sok z cytryny, kmin rzymski, ziarna kolendry i garam masalę. Wszystko dokładnie ucieramy. Do pokrojonego kurczaka dodajemy jogurt i utarte przyprawy, mieszamy aby cały kurczak pokrył się nimi. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy kurczaka do zrumienienia. Źródło: ja [ATTACH=full]59413[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Jogurtowy kurczak*
Top
Bottom