Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kacze piersi z sosem jabłkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="choco" data-source="post: 58197" data-attributes="member: 53"><p>2 piersi kacze ze skórą </p><p>3 cebule </p><p>4 winne jabłka </p><p>ok. 100 ml whisky </p><p>pół szklanki bulionu z kostki </p><p>sól, pieprz </p><p>zioła prowansalskie </p><p>tłuszcz do smażenia </p><p></p><p>Kacze piersi umyć, ponacinać skórę i całość polać połową whisky. Posypać solą i pieprzem. Odstawić na 1-2 godziny. </p><p>Cebulę i jabłka pokroić w kostkę. </p><p>Zeszklić cebulę i dodać jabłka, chwilę poddusić. </p><p>Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć kaczkę skórą do dołu i smażyć aż skóra będzie apetycznie przyrumieniona na złoto-brązowo. </p><p>Mięso odwrócić i od razu podlać bulionem. Dusić ok 10 minut i dorzucić, wcześniej podduszone jabłka z cebulą i zioła. Dusić razem pod przykryciem ok 30 minut, tak żeby jabłka się rozpadły, no i oczywiście mięsko nie było surowe. Dodać whisky, dusić jeszcze przez chwilkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="choco, post: 58197, member: 53"] 2 piersi kacze ze skórą 3 cebule 4 winne jabłka ok. 100 ml whisky pół szklanki bulionu z kostki sól, pieprz zioła prowansalskie tłuszcz do smażenia Kacze piersi umyć, ponacinać skórę i całość polać połową whisky. Posypać solą i pieprzem. Odstawić na 1-2 godziny. Cebulę i jabłka pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę i dodać jabłka, chwilę poddusić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć kaczkę skórą do dołu i smażyć aż skóra będzie apetycznie przyrumieniona na złoto-brązowo. Mięso odwrócić i od razu podlać bulionem. Dusić ok 10 minut i dorzucić, wcześniej podduszone jabłka z cebulą i zioła. Dusić razem pod przykryciem ok 30 minut, tak żeby jabłka się rozpadły, no i oczywiście mięsko nie było surowe. Dodać whisky, dusić jeszcze przez chwilkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kacze piersi z sosem jabłkowym*
Top
Bottom