Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kacze udka w pomarańczach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1600694" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kacze udka w pomarańczach</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94148[/ATTACH]</p><p></p><p>6 kaczych udek</p><p>3 pomarańcze</p><p>3 czerwone cebule</p><p>kawałek korzenia imbiru</p><p>1 łyżka miodu </p><p>sól, pieprz, tymianek</p><p>400 wody</p><p></p><p>1.Mięso osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na patelni z każdej strony na rumiano.</p><p>2.Cebulę i imbir obrać, pomarańcze sparzyć. Cebulę pokroić w piórka, a pomarańcze i imbir w plastry.</p><p>3.W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie cebulę, połowę imbiru i pomarańczy, na wierzchu ułożyć udka oraz resztę plastrów pomarańczy i imbiru. Wodę wymieszać z miodem i przyprawami, wlać do naczynia i zapiekać dobre 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (funkcja góra-dół). Raz na godzinę obrócić udka, a ostatnie 15 minut udka przełożyć do góry piekarnika i podnieść temperaturę do 220 stopni.</p><p></p><p>Ps. Przepis pochodzi z: Kuchnia Polska rok wydania 2014</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1600694, member: 140"] [SIZE=14][B]Kacze udka w pomarańczach[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94148[/ATTACH] 6 kaczych udek 3 pomarańcze 3 czerwone cebule kawałek korzenia imbiru 1 łyżka miodu sól, pieprz, tymianek 400 wody 1.Mięso osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na patelni z każdej strony na rumiano. 2.Cebulę i imbir obrać, pomarańcze sparzyć. Cebulę pokroić w piórka, a pomarańcze i imbir w plastry. 3.W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie cebulę, połowę imbiru i pomarańczy, na wierzchu ułożyć udka oraz resztę plastrów pomarańczy i imbiru. Wodę wymieszać z miodem i przyprawami, wlać do naczynia i zapiekać dobre 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (funkcja góra-dół). Raz na godzinę obrócić udka, a ostatnie 15 minut udka przełożyć do góry piekarnika i podnieść temperaturę do 220 stopni. Ps. Przepis pochodzi z: Kuchnia Polska rok wydania 2014 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kacze udka w pomarańczach
Top
Bottom