Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kacze udka w sosie sliwkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 964749" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]51620[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis z magazynu BBC Good Food</p><p></p><p>8 sliwek, przekrojonych na pol</p><p>1 czerwona papryka, pokrojona na kawalki</p><p>2 czerwone cebule pokrojone w cwiartki</p><p>6 udek kaczych</p><p>starty korzen imbiru dlugosci kciuka</p><p>2 chilli posiekane</p><p>2 lyzeczki mieszanki 5 przypraw</p><p>2 gwiazdki anyzu</p><p>1 kawalek kory cynamonowej</p><p>250ml rosolu</p><p>150ml sosu sliwkowego</p><p></p><p>1. Rozgrzac piekarnik do 160C. Nasmarowac brytfanne olejem i wrzucic sliwki, papryke i cebule</p><p>2. delikatnie ponacinac skore na udkach i natrzec mieszanina imbiru, chilli, mieszanki 5 przypraw i odrobiny oleju.</p><p>3. Ulozyc udka w brytfannie, wrzucic anyz i cynamon, zalac wrzacym rosolem do ktorego na sam koniec dodany zostal sos sliwkowy, zakryc folia</p><p>4. Piec przez 1,5h, nastepnie odkryc folie i piec dodatkowo przez 30 min</p><p>5. Wyciagnac udka, odcedzic sos i gotowac az sie zredukuje</p><p>Mozna mrozic</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 964749, member: 5590"] [ATTACH=full]51620[/ATTACH] Przepis z magazynu BBC Good Food 8 sliwek, przekrojonych na pol 1 czerwona papryka, pokrojona na kawalki 2 czerwone cebule pokrojone w cwiartki 6 udek kaczych starty korzen imbiru dlugosci kciuka 2 chilli posiekane 2 lyzeczki mieszanki 5 przypraw 2 gwiazdki anyzu 1 kawalek kory cynamonowej 250ml rosolu 150ml sosu sliwkowego 1. Rozgrzac piekarnik do 160C. Nasmarowac brytfanne olejem i wrzucic sliwki, papryke i cebule 2. delikatnie ponacinac skore na udkach i natrzec mieszanina imbiru, chilli, mieszanki 5 przypraw i odrobiny oleju. 3. Ulozyc udka w brytfannie, wrzucic anyz i cynamon, zalac wrzacym rosolem do ktorego na sam koniec dodany zostal sos sliwkowy, zakryc folia 4. Piec przez 1,5h, nastepnie odkryc folie i piec dodatkowo przez 30 min 5. Wyciagnac udka, odcedzic sos i gotowac az sie zredukuje Mozna mrozic SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kacze udka w sosie sliwkowym*
Top
Bottom