Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kaczka faszerowana jabłkami i cytryną*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 844682" data-attributes="member: 1443"><p>Agaph-ja u mnie zawsze tylko i wyłącznie piecze się całą kaczkę, ale możesz spróbować poeksperymentować, ja bym nie mieszała tych udek z jabłkami, bo po pieczeniu ich przez dwie godziny to raczej będzie wyglądało nieapetycznie w takiej glajdzie i nie będziesz mogła zebrać tłuszczu, więc wytnij go jak najwięcej, tak żeby została sama skóra. Ja bym zamarynowała mięso i ułożyła je na cząstkach jabłek i cytryny, tylko nie za dużo tego, dobierz wagowo do ilości udek, by sos nie stracił na smaku. Wiesz cała kaczka wygrywa w tej konkurencji dlatego, że jabłka są osobno i sos też jest osobno, a po takim wspólnym pieczeniu to może się wymieszać, musisz ostrożnie wybrać te jabłka. Naczynie z pokrywką też może być. Mam nadzieję, że pomogłam i polecam spróbowanie kiedyś upieczenia kaczki w całości.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 844682, member: 1443"] Agaph-ja u mnie zawsze tylko i wyłącznie piecze się całą kaczkę, ale możesz spróbować poeksperymentować, ja bym nie mieszała tych udek z jabłkami, bo po pieczeniu ich przez dwie godziny to raczej będzie wyglądało nieapetycznie w takiej glajdzie i nie będziesz mogła zebrać tłuszczu, więc wytnij go jak najwięcej, tak żeby została sama skóra. Ja bym zamarynowała mięso i ułożyła je na cząstkach jabłek i cytryny, tylko nie za dużo tego, dobierz wagowo do ilości udek, by sos nie stracił na smaku. Wiesz cała kaczka wygrywa w tej konkurencji dlatego, że jabłka są osobno i sos też jest osobno, a po takim wspólnym pieczeniu to może się wymieszać, musisz ostrożnie wybrać te jabłka. Naczynie z pokrywką też może być. Mam nadzieję, że pomogłam i polecam spróbowanie kiedyś upieczenia kaczki w całości. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kaczka faszerowana jabłkami i cytryną*
Top
Bottom