Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kaczka tajsko-chinska*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1235541" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]69929[/ATTACH]</p><p></p><p>800g miesa z kaczej piersi, pokrojonego w cienkie paski</p><p>2 lyzki oleju sezamowego</p><p>drobno starta skorka z 1 pomaranczy</p><p>sok z 1 pomaranczy</p><p>ok 3 lyzki przyprawy chinskiej 5 przypraw</p><p></p><p>400g dyni pokrojonej w male kostki</p><p></p><p>2 zabki czosnku przecisniete przez praske</p><p>kawalek startego imbiru</p><p>2-3 lyzki czerwonej pasty curry (uwaga na ostrosc, najlepiej zaczac od 1-2 lyzek a pozniej najwyzej dodac wiecej, ja lubie jak jest ostre, ale osoby o delikatnych podniebieniach powinny uwazac)</p><p>2 lyzki sosu rybnego</p><p>1 lyzka startego cukru palmowego (jaggery) lub ciemnego cukru trzcinowego</p><p>6-7 listkow kaffir, podartych na spore kawalki</p><p>400ml mleczka kokosowego</p><p>sok z limonki do smaku (dalam caly z 1 limonki)</p><p></p><p>olej do smazenia</p><p>kluski typu udon czy tez podobne do podania</p><p></p><p>1. Mieso zamarynowac razem z olejem sezamowym, skorka i sokiem z pomaranczy i przyprawa chinska 5 przypraw.</p><p>2. Ugotowac lub upiec dynie, zalac zimna woda i odstawic.</p><p>3. Na duzej patelni rozgrzac olej, podsmazyc czosnek i imbir. Dodac paste curry, listki kaffir i marynate z kaczki, podsmazyc.</p><p>4. Partiami podsmazac kawalki kaczki i odkladac na bok.</p><p>5. Wrzucic cale mieso na patelnie, dodac sos rybny, cukier i podmazac 1min</p><p>6. Zalac wszystko mleczkiem kokosowym, dodac sok z limonki do smaku</p><p></p><p>SMACZNEGO!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1235541, member: 5590"] [ATTACH=full]69929[/ATTACH] 800g miesa z kaczej piersi, pokrojonego w cienkie paski 2 lyzki oleju sezamowego drobno starta skorka z 1 pomaranczy sok z 1 pomaranczy ok 3 lyzki przyprawy chinskiej 5 przypraw 400g dyni pokrojonej w male kostki 2 zabki czosnku przecisniete przez praske kawalek startego imbiru 2-3 lyzki czerwonej pasty curry (uwaga na ostrosc, najlepiej zaczac od 1-2 lyzek a pozniej najwyzej dodac wiecej, ja lubie jak jest ostre, ale osoby o delikatnych podniebieniach powinny uwazac) 2 lyzki sosu rybnego 1 lyzka startego cukru palmowego (jaggery) lub ciemnego cukru trzcinowego 6-7 listkow kaffir, podartych na spore kawalki 400ml mleczka kokosowego sok z limonki do smaku (dalam caly z 1 limonki) olej do smazenia kluski typu udon czy tez podobne do podania 1. Mieso zamarynowac razem z olejem sezamowym, skorka i sokiem z pomaranczy i przyprawa chinska 5 przypraw. 2. Ugotowac lub upiec dynie, zalac zimna woda i odstawic. 3. Na duzej patelni rozgrzac olej, podsmazyc czosnek i imbir. Dodac paste curry, listki kaffir i marynate z kaczki, podsmazyc. 4. Partiami podsmazac kawalki kaczki i odkladac na bok. 5. Wrzucic cale mieso na patelnie, dodac sos rybny, cukier i podmazac 1min 6. Zalac wszystko mleczkiem kokosowym, dodac sok z limonki do smaku SMACZNEGO! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kaczka tajsko-chinska*
Top
Bottom