Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
kaczka w soku pomarańczowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1402364" data-attributes="member: 90"><p>Yrsa zasugerowała, żeby wpisać przepis, więc proszę bardzo:</p><p></p><p>miałam udko lekko obeschnięte, bo stało w lodówce bez przykrycia, więc zalałam sokiem wyciśniętym z pomarańczy, nie chciało mi się nic z nim robić, więc zostawiłam w tym soku na parę godzin, potem osuszyłam, natarłam sola, pieprzem i majerankiem i jeszcze z godzine postalo, potem podsmazylam aby wytopic tluszcz, wlozylam do naczynia zaroodpornego, zalalam tluszczem ze smazenia oraz wlalam sok, w ktorym sie marynowalo i pieklam pod przykryciem prawie do miekkosci, potem odkrylam i dopiekalam polewajac b. czesto sosem, az sie ladnie zrumienilo i sos prawie odparowal.</p><p></p><p>Wyszło całkiem smacznie:</p><p>[ATTACH=full]80633[/ATTACH]</p><p></p><p>zjadłam z jabłkiem duszonym w klarowanym maśle:</p><p>kwaśne jabłko (np. reneta) pokroić ze skórą na ćwiartki bądź ósemki, wyciąć gniazdo nasienne, wymieszać z majerankiem, wrzucić na rozgrzane masło, chwilę poddusić, aż zmięknie, ale pozostanie w całości.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1402364, member: 90"] Yrsa zasugerowała, żeby wpisać przepis, więc proszę bardzo: miałam udko lekko obeschnięte, bo stało w lodówce bez przykrycia, więc zalałam sokiem wyciśniętym z pomarańczy, nie chciało mi się nic z nim robić, więc zostawiłam w tym soku na parę godzin, potem osuszyłam, natarłam sola, pieprzem i majerankiem i jeszcze z godzine postalo, potem podsmazylam aby wytopic tluszcz, wlozylam do naczynia zaroodpornego, zalalam tluszczem ze smazenia oraz wlalam sok, w ktorym sie marynowalo i pieklam pod przykryciem prawie do miekkosci, potem odkrylam i dopiekalam polewajac b. czesto sosem, az sie ladnie zrumienilo i sos prawie odparowal. Wyszło całkiem smacznie: [ATTACH=full]80633[/ATTACH] zjadłam z jabłkiem duszonym w klarowanym maśle: kwaśne jabłko (np. reneta) pokroić ze skórą na ćwiartki bądź ósemki, wyciąć gniazdo nasienne, wymieszać z majerankiem, wrzucić na rozgrzane masło, chwilę poddusić, aż zmięknie, ale pozostanie w całości. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
kaczka w soku pomarańczowym
Top
Bottom