Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Käsespätzle mit Röstzwiebeln - Szpecle z żółtym serem i pieczoną cebulą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1483129" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Käsespätzle mit Röstzwiebeln</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86475[/ATTACH]</p><p></p><p>400 g mąki</p><p>8 jajek</p><p>sól</p><p>1 łyżka oleju</p><p>3 krążki imbiru</p><p>1 czerwona chilli</p><p>listek laurowa</p><p>gałka muszkatołowa</p><p>spora garść posiekanej natki pietruszki</p><p>150 g startego żółtego sera</p><p>sól i chilli w proszku</p><p>2 cebule</p><p>20 g masła</p><p>cukier</p><p></p><p>1. Cebulę kroimy w cieniutkie krążki. Smażymy na maśle do brązowego koloru. Posypujemy cukrem i odstawiamy.</p><p>2. Mieszamy mąkę, jajka, sól, olej i sól. Wyrabiamy na lśniącą masę.</p><p>3. Gotujemy wodę. Dodajemy imbir, chilli, listek laurowy oraz solimy. Za pomocą spacialnego urządzenia wlewamy do delikatnie gotującej się wody ciasto na szpecle. Bardzo krótko gotujemy i wyjmujemy szpecle do miski.</p><p>4. Jeżeli chcemy je zapiec w piekarniku to szpecle wykładamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy ser, cebulę, posypujemy chilli ,pietruszkę oraz jeśli trzeba do smaku solą. Zapiekamy w temp 200 stopni przez 15 minut.</p><p>5. Jeżeli chcemy je przyrządzić na patelni to szpecle wykładamy do większej patelni. Dodajemy ser, cebulę,posypujemy chilli, pietruszkę i dodatkowo wlewamy 80 ml rosołu, Wszystko mieszamy i podgrzewamy ,aż ser się rozpuści.</p><p></p><p>Ps 1. Podajemy z zieloną sałatą z rzodkiewkami ( 100 ml rosołu, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki musztardy, 4 łyżki oliwki, sól i pieprz)</p><p>Ps 2 Przepis pochodzi z programu: Schuhbecks-Meine bayerische Kochschule</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1483129, member: 140"] [SIZE=14][B]Käsespätzle mit Röstzwiebeln[/B][/SIZE] [ATTACH=full]86475[/ATTACH] 400 g mąki 8 jajek sól 1 łyżka oleju 3 krążki imbiru 1 czerwona chilli listek laurowa gałka muszkatołowa spora garść posiekanej natki pietruszki 150 g startego żółtego sera sól i chilli w proszku 2 cebule 20 g masła cukier 1. Cebulę kroimy w cieniutkie krążki. Smażymy na maśle do brązowego koloru. Posypujemy cukrem i odstawiamy. 2. Mieszamy mąkę, jajka, sól, olej i sól. Wyrabiamy na lśniącą masę. 3. Gotujemy wodę. Dodajemy imbir, chilli, listek laurowy oraz solimy. Za pomocą spacialnego urządzenia wlewamy do delikatnie gotującej się wody ciasto na szpecle. Bardzo krótko gotujemy i wyjmujemy szpecle do miski. 4. Jeżeli chcemy je zapiec w piekarniku to szpecle wykładamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy ser, cebulę, posypujemy chilli ,pietruszkę oraz jeśli trzeba do smaku solą. Zapiekamy w temp 200 stopni przez 15 minut. 5. Jeżeli chcemy je przyrządzić na patelni to szpecle wykładamy do większej patelni. Dodajemy ser, cebulę,posypujemy chilli, pietruszkę i dodatkowo wlewamy 80 ml rosołu, Wszystko mieszamy i podgrzewamy ,aż ser się rozpuści. Ps 1. Podajemy z zieloną sałatą z rzodkiewkami ( 100 ml rosołu, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki musztardy, 4 łyżki oliwki, sól i pieprz) Ps 2 Przepis pochodzi z programu: Schuhbecks-Meine bayerische Kochschule [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Käsespätzle mit Röstzwiebeln - Szpecle z żółtym serem i pieczoną cebulą
Top
Bottom