Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Kajmak mojej babci
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 267941" data-attributes="member: 956"><p>U mnie w domu robiło się identycznie. Potem uprościłam sobie i robię tak:</p><p></p><p>1,5 szklanki wody</p><p>250 g cukru</p><p>3 bardzo czubate łyżki mleka w proszku pełnego</p><p>laska wanilii</p><p>1 łyżka masła</p><p>Gotować mieszając, sprawdzać czy gotowy wlewając kroplę na spodeczek, jak szybko zastygnie to znaczy, że już wystarczy gotowania, wtedy wyjąć wanilię, dodać łyżkę masła i utrzeć. Wyłożyć na upieczony kruchy spód. Ja do częsci dodaję kakao lub bardzo drobno zmielone orzechy włoskie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 267941, member: 956"] U mnie w domu robiło się identycznie. Potem uprościłam sobie i robię tak: 1,5 szklanki wody 250 g cukru 3 bardzo czubate łyżki mleka w proszku pełnego laska wanilii 1 łyżka masła Gotować mieszając, sprawdzać czy gotowy wlewając kroplę na spodeczek, jak szybko zastygnie to znaczy, że już wystarczy gotowania, wtedy wyjąć wanilię, dodać łyżkę masła i utrzeć. Wyłożyć na upieczony kruchy spód. Ja do częsci dodaję kakao lub bardzo drobno zmielone orzechy włoskie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Kajmak mojej babci
Top
Bottom