Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Tłuszczowe dodatki, sałatki i sosy
Kalafior biało-czerwony z dwoma sosami MM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 173765" data-attributes="member: 74"><p>2-3 porcje </p><p></p><p>1 większy kalafior </p><p></p><p>sos biały: </p><p>3-4 łyzki kwaśnej śmietany 18% </p><p>3 kostki serka Kiri </p><p>świerzo zmielony pieprz </p><p>sól </p><p></p><p>sos czerwony: </p><p>2-3 pomidory (bardzo dojrzałe, jeżeli sa kwaśne można dodac szczypte fruktozy) </p><p>1 mały ząbek czosnku (można pominąć) </p><p>sól </p><p></p><p>Gotujemy kalfior w posolonej wodzie. </p><p>Sos biały: na patelni podgrzewamy śmietane, dodajemy ser, gdy sie rozpusci doprawiamy. Mieszamy kalafior z sosem, wykładamy na talerze. </p><p>Sos czerwony: pomidory obieramy ze skórki i wybieramy pestki, miksujemy na mus lub bardzo drobno siekamy, mieszamy ze zmiażdzonym czosnkiem i solą. Sosem dekorujemy kalafior.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 173765, member: 74"] 2-3 porcje 1 większy kalafior sos biały: 3-4 łyzki kwaśnej śmietany 18% 3 kostki serka Kiri świerzo zmielony pieprz sól sos czerwony: 2-3 pomidory (bardzo dojrzałe, jeżeli sa kwaśne można dodac szczypte fruktozy) 1 mały ząbek czosnku (można pominąć) sól Gotujemy kalfior w posolonej wodzie. Sos biały: na patelni podgrzewamy śmietane, dodajemy ser, gdy sie rozpusci doprawiamy. Mieszamy kalafior z sosem, wykładamy na talerze. Sos czerwony: pomidory obieramy ze skórki i wybieramy pestki, miksujemy na mus lub bardzo drobno siekamy, mieszamy ze zmiażdzonym czosnkiem i solą. Sosem dekorujemy kalafior. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Tłuszczowe dodatki, sałatki i sosy
Kalafior biało-czerwony z dwoma sosami MM
Top
Bottom