Kalafior, kapary, pomidory

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Pół kalafiora podzielonego na różyczki
250 g pomidorków koktajlowych
4 łyżki kaparów
SOS:
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
1 łyżeczka musztardy Dijon
3 łyżeczki musztardy gruboziarnistej
Solidny chlust ;) octu winnego
Oliwa
Sól, pieprz..

Kalafiora obgotować (5 – 6 minut), wystudzić i potraktować mandoliną.
Kapary osączyć
Pomidorki pokroić w ćwiartki.
Z pozostałych składników przygotować sos. Zalać nim kalafiora, odstawić, żeby się wszystko przegryzło.
Dodać pomidory i kapary.
PS. Następnego dnia sałatka jest jeszcze lepsza
403776_274087262658913_100001729246029_775092_1542189242_n.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy