- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
W garnku zagotowujemy osoloną wodę z dodatkiem cukru.
Dzielimy kalafiora na różyczki i podgotowujemy około 5 minut.
Wyjmujemy, odsączamy.
Z mąki , jajek , wody przygotowujemy niezbyt gęste ciasto, które solimy do smaku.
Maczamy kawałki kalafiora w tak przygotowanym cieście i smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Kalafior powinien być chrupiący zarówno w środku, jak i na zewnątrz
Smacznego!
Dzielimy kalafiora na różyczki i podgotowujemy około 5 minut.
Wyjmujemy, odsączamy.
Z mąki , jajek , wody przygotowujemy niezbyt gęste ciasto, które solimy do smaku.
Maczamy kawałki kalafiora w tak przygotowanym cieście i smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Kalafior powinien być chrupiący zarówno w środku, jak i na zewnątrz

Smacznego!