Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kalarepa na sposób słowacki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 20996" data-attributes="member: 49"><p><strong>Kalarepa na sposób słowacki </strong> </p><p> </p><p>8 średnich kalarep </p><p>2 łyżki smalcu </p><p>1 łyżka mąki </p><p>1 cebula </p><p>100 ml bulionu drobiowego (może być z kostki) </p><p>1/2 łyżeczki zmielonego kminku </p><p>2 łyżki octu winnego 6 % </p><p>cukier i sól do smaku </p><p></p><p>Kalarepy obrać, usunąć zdrewniałe części. Pokroić w słupki. Gotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na tłuszczu. Dodać ugotowaną kalarepę i kminek. Posypać mąką. Podsmażyć. Podlać rosołem. Dusić ok. 2 min.. Doprawić do smaku solą, cukrem i octem. W Słowacji jarzynkę tę podaje się również jako dodatek do knedli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 20996, member: 49"] [B]Kalarepa na sposób słowacki [/B] 8 średnich kalarep 2 łyżki smalcu 1 łyżka mąki 1 cebula 100 ml bulionu drobiowego (może być z kostki) 1/2 łyżeczki zmielonego kminku 2 łyżki octu winnego 6 % cukier i sól do smaku Kalarepy obrać, usunąć zdrewniałe części. Pokroić w słupki. Gotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na tłuszczu. Dodać ugotowaną kalarepę i kminek. Posypać mąką. Podsmażyć. Podlać rosołem. Dusić ok. 2 min.. Doprawić do smaku solą, cukrem i octem. W Słowacji jarzynkę tę podaje się również jako dodatek do knedli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kalarepa na sposób słowacki
Top
Bottom