Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kalarepka marynowana w ponzu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1534016" data-attributes="member: 692"><p>Prosty sposób na wyniesienie zwykłej kalarepki ( a pewnie i biala rzodkiew - daikon też sie zalapie na te metode) w rejony kulinarnej rozkoszy.</p><p>Danie wegańskie, lekkie i aromatyczne.</p><p></p><p>Ponzu:</p><p></p><p>2 cytryny </p><p>1 duża lub 2 małe pomarańcze</p><p>sos sojowy</p><p></p><p>Wycisnąć sok z cytrusów, przefiltrować przez papierowy filtr do kawy. Do czystego dodać sos sojowy do smaku.</p><p></p><p>Kalarepkę obrać, pokroić na przezroczyste płatki obieraczką do warzyw lub nożem szczelinowym do sera.</p><p>Płatki wymieszać z odpowiednią ilością ponzu ( nie za dużo, to nie ma być kąpiel!) i odstawić do lodówki na 1 godzinę.</p><p>Można dodać parę kropel oleju z pestek winogron, ale nieobowiązkowo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1534016, member: 692"] Prosty sposób na wyniesienie zwykłej kalarepki ( a pewnie i biala rzodkiew - daikon też sie zalapie na te metode) w rejony kulinarnej rozkoszy. Danie wegańskie, lekkie i aromatyczne. Ponzu: 2 cytryny 1 duża lub 2 małe pomarańcze sos sojowy Wycisnąć sok z cytrusów, przefiltrować przez papierowy filtr do kawy. Do czystego dodać sos sojowy do smaku. Kalarepkę obrać, pokroić na przezroczyste płatki obieraczką do warzyw lub nożem szczelinowym do sera. Płatki wymieszać z odpowiednią ilością ponzu ( nie za dużo, to nie ma być kąpiel!) i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Można dodać parę kropel oleju z pestek winogron, ale nieobowiązkowo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kalarepka marynowana w ponzu
Top
Bottom