Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kalarepki faszerowane po warszawsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 68379" data-attributes="member: 90"><p>8 kalarepek</p><p>20 dag zmielonej wieprzowiny lub kiełbasy</p><p>1/2 szkl. suchego ryżu</p><p>1/2 pęczka ziel. pietruszki lub koperku</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 łyżka masła</p><p>sól, pieprz</p><p>kalarepki obrać, wydrążyć. Zagotować 2 l wody, osolić wrzucić ryż, gotować 10 min. osączyć na sicie. Wymieszać z mięsem i przyprawami. Nałożyć do kalarepek Kalarepki wstawić do płaskiego garnka, pomiędzy włożyć wydrążone kawałki kalarepek, podlać wodą do wys. 3/4, przykryć i dusić ok.30 min. Pod koniec dodać masło roztarte z mąką. Gdy sos zgęstnieje są gotowe. Podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami posypane zieleniną.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 68379, member: 90"] 8 kalarepek 20 dag zmielonej wieprzowiny lub kiełbasy 1/2 szkl. suchego ryżu 1/2 pęczka ziel. pietruszki lub koperku 1 łyżka masła 1 łyżka masła sól, pieprz kalarepki obrać, wydrążyć. Zagotować 2 l wody, osolić wrzucić ryż, gotować 10 min. osączyć na sicie. Wymieszać z mięsem i przyprawami. Nałożyć do kalarepek Kalarepki wstawić do płaskiego garnka, pomiędzy włożyć wydrążone kawałki kalarepek, podlać wodą do wys. 3/4, przykryć i dusić ok.30 min. Pod koniec dodać masło roztarte z mąką. Gdy sos zgęstnieje są gotowe. Podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami posypane zieleniną. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kalarepki faszerowane po warszawsku*
Top
Bottom