Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kanapka Elvisa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lud_" data-source="post: 858293" data-attributes="member: 9193"><p><em>Zdaję sobie sprawę, że podawany przeze mnie dziś przepis nie jest wielkim odkryciem - można go znaleźć na wielu stronach i blogach, również w programach kulinarnych (np. u Nigelli). Jednak pomysł jest tak prosty i pyszny zarazem, że zdecydowanie należy go rekomendować na CC! </em></p><p><em>Połączenie słonawego masła orzechowego, słodkiego musu bananowego i chrupiącego, ciepłego, pachnącego masłem chleba - trzeba spróbować. Dla mnie - najlepsze weekendowe śniadanie.</em></p><p></p><p>Składniki dla 1 osoby:</p><p>- 2 spore kromki jasnego pszennego chleba</p><p>- 1 mały, dojrzały banan lub 1/2 dużego</p><p>- masło orzechowe*</p><p>- zwykłe masło </p><p></p><p>Filozofii nie ma: należy posmarować obie kromki chleba - ja lubię dość grubo - masłem orzechowym, następnie rozgnieść banana (widelcem) i powstały mus nałożyć na kanapki, złożyć. Na patelni rozgrzać zwykłe masło - ja zużyłam ok 1/2 łyżki na 1 porcję, włożyć kanapki. Smażyć, aż się zezłocą.</p><p>Jeść na ciepło, pysznie smakują z zimnym mlekiem.</p><p></p><p>*Na wszelki wypadek - masło orzechowe to NIE nutella. Ja używam Sante - 90% orzeszków ziemnych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lud_, post: 858293, member: 9193"] [I]Zdaję sobie sprawę, że podawany przeze mnie dziś przepis nie jest wielkim odkryciem - można go znaleźć na wielu stronach i blogach, również w programach kulinarnych (np. u Nigelli). Jednak pomysł jest tak prosty i pyszny zarazem, że zdecydowanie należy go rekomendować na CC! Połączenie słonawego masła orzechowego, słodkiego musu bananowego i chrupiącego, ciepłego, pachnącego masłem chleba - trzeba spróbować. Dla mnie - najlepsze weekendowe śniadanie.[/I] Składniki dla 1 osoby: - 2 spore kromki jasnego pszennego chleba - 1 mały, dojrzały banan lub 1/2 dużego - masło orzechowe* - zwykłe masło Filozofii nie ma: należy posmarować obie kromki chleba - ja lubię dość grubo - masłem orzechowym, następnie rozgnieść banana (widelcem) i powstały mus nałożyć na kanapki, złożyć. Na patelni rozgrzać zwykłe masło - ja zużyłam ok 1/2 łyżki na 1 porcję, włożyć kanapki. Smażyć, aż się zezłocą. Jeść na ciepło, pysznie smakują z zimnym mlekiem. *Na wszelki wypadek - masło orzechowe to NIE nutella. Ja używam Sante - 90% orzeszków ziemnych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kanapka Elvisa*
Top
Bottom