Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Kanapki coctailowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 2229" data-attributes="member: 12"><p>1 bagietka</p><p>Na farsz: 10 dag masła, 1 serek Almette z ziołami (150 g), 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki musztardy francuskiej (tej z ziarenkami gorczycy), 2 jajka na twardo, 1 ogórek konserwowy, 1 małe opakowanie zielonych oliwek bez pestek, kilka sztuk pieczarek marynowanych, 10 dag gotowanej (chudej) szynki w kawałku, sól, pieprz, chili</p><p></p><p>Bagietkę trzeba wydrążyć, podobnie jak się to robi na hot-dogi. </p><p>Teraz nadzienie: wymieszać z miękkim masłem serek, musztardę, majonez, dodać pokrojone na kosteczkę: jajka, ogórek, pieczarki, szynkę. Dodać przekrojone na pół oliwki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą chili.</p><p>Wkładać masę do bagietki łyżką, starannie dociskając. Ważne żeby nie było przerw w nadzieniu. Owinąć bagietkę w folię aluminiową, włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Po tym czasie pokroić ostrym nożem w dość grube kromki, ułożyć na paterach</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 2229, member: 12"] 1 bagietka Na farsz: 10 dag masła, 1 serek Almette z ziołami (150 g), 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki musztardy francuskiej (tej z ziarenkami gorczycy), 2 jajka na twardo, 1 ogórek konserwowy, 1 małe opakowanie zielonych oliwek bez pestek, kilka sztuk pieczarek marynowanych, 10 dag gotowanej (chudej) szynki w kawałku, sól, pieprz, chili Bagietkę trzeba wydrążyć, podobnie jak się to robi na hot-dogi. Teraz nadzienie: wymieszać z miękkim masłem serek, musztardę, majonez, dodać pokrojone na kosteczkę: jajka, ogórek, pieczarki, szynkę. Dodać przekrojone na pół oliwki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą chili. Wkładać masę do bagietki łyżką, starannie dociskając. Ważne żeby nie było przerw w nadzieniu. Owinąć bagietkę w folię aluminiową, włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Po tym czasie pokroić ostrym nożem w dość grube kromki, ułożyć na paterach [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Kanapki coctailowe
Top
Bottom